Στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019, στην Ι. Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τους Εφημέριους του Ι. Ναού.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης αναφέρθηκε στους λόγους του Υμνογράφου και ερμήνευσε το: «Τείχος ει των παρθένων, Θεοτόκε Παρθένε, και πάντων των εις σε προστρεχόντων», τονίζοντας ότι οι άνθρωποι προκειμένου να μείνουν ασφαλείς στον τόπο τους, από την αρχαιότητα, έκτιζαν ψηλά τείχη.

Για τους Χριστιανούς όμως, η Θεοτόκος, δια του Ιησού Χριστού, είναι το τείχος εκείνο που κρατά ασφαλείς όλους όσοι επικαλούνται τις πρεσβείες Της. Ολοκλήρωσε δε το κήρυγμά του ευχόμενος προς όλους η Παναγία μας να τους φωτίζει και να τους τειχίζει διατηρώντας του ατρώτους από κάθε κακό και κάθε περί της Πίστεως ψευδολογία.

Στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου την Ι. Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος ομίλησε επίκαιρα ερμηνεύοντας το: «χαῖρε, ἡ πύλη τῆς σωτηρίας». Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε η Παναγία μας να βοηθηθεί να ενισχύει και να σκεπάζει την ζωή των Πιστών, που αγωνίζονται να εισέλθουν στον χώρο των σεσωσμένων δια της «στενής πύλης». Τον Θεοφιλέστατο Βοηθό Επίσκοπο προσφώνησε κατάλληλα ο Ιερατικώς Προϊστάμενος και Αρχιερατικός Επίτροπος Σικυώνος Πανοσ. Αρχιμ. π. Κλαύδιος Καλαράς.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.