Η συνεισφορά της Εκκλησίας το 1821 δεν αμφισβητείται αλλά «φτάσαμε σήμερα στο σημείο να απαλείφουμε τον σταυρό από το επίσημο λογότυπο του εορτασμού της επετείου».

Η Εκκλησία μας τήρησε τις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων και της κυβερνήσεως καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Η συνολική αγαστή συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας δεν δύναται να αναιρεθεί από μια διαφωνία μίας ημέρας.

Είναι αστεία και εκ του πονηρού η γενικότερη συλλογιστική και κριτική για τα Θεοφάνεια, η οποία μεθοδεύθηκε και χρησιμοποιήθηκε παραπλανητικά, καθώς η για μόνο μία ημέρα διαφοροποίηση πραγματοποιήθηκε, όχι από αντίδραση, όπως πολλοί είπαν, αλλά για σοβαρούς πνευματικούς λόγους, που μόνο εάν είσαι χριστιανός μπορείς να αντιληφθείς»,

«Έχω την ευλογία η Παύλειος Ι. Μητρόπολις, που διαποιμαίνω, να διαθέτει, ιδίως στις μεγάλες πόλεις, αρκετές αίθουσες, που πληρούν τις προϋποθέσεις για να μετατραπούν προσωρινώς σε εμβολιαστικά κέντρα ή ακόμη και σε αίθουσες διδασκαλίας, εάν χρειαστεί.

Αυτές αλλά και όλοι οι υπόλοιποι χώροι της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, συμπεριλαμβανομένων και των Ι. Ναών, είναι στη διάθεση των υπευθύνων για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, όπως το πράττουμε και κατά τις γενόμενες αιμοληψίες που ενεργεί η Ι. Μητρόπολίς μας».

«Η Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία φέρει στους ώμους της διαχρονικά το βάρος της απόδοσης των τιμών στους ήρωες και στους αγωνιστές του 1821, που δεν είναι μόνο εθνομάρτυρες, αλλά και νεοχριστομάρτυρες.

Είτε το κάνει συντεταγμένα με την Πολιτεία, είτε μόνη της είναι το ίδιο και το αυτό», τόνισε στο ερώτημα γιατί η Εκκλησία δίνει τόσο μεγάλο βάρος με ειδικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.