Την Τρίτη, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος μετέβη στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Εξαμιλίων, όπου και τέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία και χειροθέτησε σε Πνευματικό τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. Οικονόμο – Σταυροφόρο π. Νικόλαο Βαρδουνιώτη, εκτιμώντας τον ζήλο και την κοπιώδη προσπάθεια του για την ανακούφιση του ποιμνίου της Ενορίας του. Στον λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιοςαναφέρθηκε στις δύσκολες εποχές που ζούμε, στην πνευματική, υλική και λοιμική κρίση επισημαίνοντας ότι απότοκο αυτής της πολυεπίπεδης κρίσης είναι και οι ελλείψεις προσωπικού στον Εκκλησιαστικό τομέα, καθώς στα δεκαπέντε χρόνια, που διαποιμαίνει την Ι. Μητρόπολή, τα Ενοριακά κενά αυξάνονται προοδευτικά. Μόνον εφέτος η Τοπική Εκκλησία έχασε οκτώ (8) Κληρικούς, μεταξύ των οποίων 4 νέοι στην ηλικία έφυγαν για την όντως Ζωή, οι οποίοι ουδέποτε αναπληρώθηκαν και ήρθαν να προστεθούν στις ελλείψεις των προηγούμενων ετών δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της Τοπικής Εκκλησίας.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι πολύ σημαντικό οι εναπομείναντες Ιερείς να είναι ικανοί, ανύσταχτοι και θυσιαστικοί προς το ποίμνιό τους και με το Ι. Μυστήριο της Εξομολογήσεωςνα ανακουφίζουν τις ψυχές των Πιστών. Ο π.Νικόλαοςανήκει σε αυτή την κατηγορία την Κληρικών και γι’ αυτό τον τίμησεκαι τον νουθέτησε, ώστε με ταπείνωση, υπακοή, αφοσίωση, προσευχή, μελέτη της Αγίας Γραφής και των Πατερικών κειμένων και με αφοσίωση στην Εκκλησία να διακονεί τους Πιστούς ομοιάζοντας στον Άγιο Δημήτριο, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ήταν Ανθύπατος δεν δίσταζε να καλεί νέους προς την αληθινή Πίστη μεταλαμπαδεύοντας τους το Φως του Χριστού και ως Κατηχητής.

Στο μεταξύ, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, στο Βοχαϊκό Κορινθίας, χοροστάτησε το εσπέρας της Δευτέρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς. Στους συμπροσευχόμενους πιστούς ομίλησε, με την ευλογία του σεπτού Ποιμενάρχου, ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ι. Μονής «Παναγίας Πάντων Χαρά» Καλεντζίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τον Άγιο Δημήτριο. Πριν το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος,αφού ευχαρίστησε τον Ιεροκήρυκα, σχολίασε την τρέχουσα επικαιρότητα και ομίλησε για την ζωή του Αγίου Δημητρίου και των μαθητών του Αγίου Νέστωρα και ΑγίουΛούππου,επισημαίνοντας την ιδιαιτερότητα τουΑγίουΔημητρίου, που αποτελεί καύχημα για την Ελλάδα και είναι βαθιά ριζωμένος στις καρδιές των Ελλήνων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.