Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε την Κυριακή 14 Ιουλίου έ.ε. στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων που από την Πέμπτη φιλοξενεί την μεγάλη ευλογία της Μητροπόλεως Κορίνθου την Αγία και Τίμια Κάρα της Οσίας Υπομονής.

Το παρών στην Ακολουθία έδωσαν εκ μέρους της αδελφότητος της Μονής ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αρχιμ. Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ευμένιος Ρενιέρης, ο νεοχειροθετηθής Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, καθώς και Κληρικοί και Διακόνοι και από τις δύο Μητροπόλεις.
Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, ο οποίος αναφέρθηκε στους Αγίους Πατέρες που εορτάζει η Εκκλησία μας, οι οποίοι συγκρότησαν δύο Οικουμενικές Συνόδους και οι οποίοι Πατέρες ορθοτόμησαν το Λόγο του Θεού εν Συνόδω και Αγίω Πνεύματι, δείχνοντας πως ο Λόγος αυτός είναι η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή.

Η Εκκλησία μας τόνισε ο Σεβασμιώτατος δεν μπορεί να ζει χωρίς Χριστό. Ο Χριστός είναι το Α και Ω, η αρχή και το τέλος του κόσμου, των ανθρώπων, της κτίσεως.
Στην Εκκλησία το προσωπικά μας εγώ δεν έχουν θέση, το Εγώ με κεφαλαίο, μπαίνει μόνο μπροστά στον Χριστό. Ο Χριστός είπε, όποιος με εμπιστεύεται, δεν θα περπατήσει ποτέ στα σκοτάδια, γιατί εγώ είμαι το Φως της Ζωής.

Στο πέρας του Αρχιερατικού Συλλείτουργου ο Σεβασμιώτατος ευχαρόστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διονύσιο για την ευλογία της παρουσίας του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Υπομονής στην Μητρόπολη μας, αλλά και την ευλογημένη παρουσία του ίδιου και της συνοδείας του.
Παράλληλα τον ευχαρίστησε για την ευλογία που έδωσε τις προηγούμενες ημέρες που απουσίαζε στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο ως Συνοδικός, στον Ιερομόναχο και Αδελφό της Ιεράς Μονής π. Νικηφόρο Εικοσιδέκα, ο οποίος κατάγεται από την Κόρινθο και ο οποίος στην πανήγυρη των Αγίων της Μονής και της Παναγίας της Τριχερούσης έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Θέλοντας όμως και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας να τιμήσει το νέο Αρχιμανδρίτη του οποίοι η προσφορά στη Μονή είναι πολύτιμος, του προσέφερε ένα Σταυρό και εκείνος ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.