Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου, ένα παλαιό κτίριο με πλούσια ιστορία, που όμως τα νεώτερα χρόνια εγκαταλείφθηκε και παρέμεινε αναξιοποίητο.

Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, αλλά και του δραστήριου και εφευρετικού Εφημέριου του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, π. Παύλου Παπαδόπουλου, παραχωρήθηκε το κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών από τον Στρατό, στον οποίο ανήκει, για την διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, τον οποίο πλαισίωσαν οι Ιερείς της πόλεως και οι Διάκονοί του.

Την εκδήλωση τίμησε με την υψηλή παρουσία του ο Εξοχώτατος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής.

Παρέστησαν επίσης οι Βουλευτές του Ν. Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, Αναστάσιος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτιος Δομουχτσίδης, οι Αντιδήμαρχοι Σιντικής κ. Παναγιώτης Σαββίδης και κ. Σταυρούλα Αργυροπούλου, ο Διοικητής του 567 ΤΖ Συνταγματάρχης Παύλος Τσάκαλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Ιντσές, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου κ. Άγγελος Κράσιος και η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σιδηροκάστρου κ. Αθανασία Αγγελίδου.

Μετά την κοπή της Βασιλόπιτας ακολούθησε προβολή φωτογραφιών και βίντεο με αφορμή την συμπλήρωση 110 ετών από την απελευθέρωση του Σιδηροκάστρου με τίτλο «Το Σιδηρόκαστρο άλλοτε και τώρα».

Διανεμήθηκαν σε όλους πλούσια εδέσματα και φαγητό και ακολούθησε μουσική βραδιά με ντόπιους καλλιτέχνες που τραγούδησαν έντεχνα κομμάτια με τη συνοδεία των μουσικών οργάνων τους.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασσε τον ενθουσιασμό του για την επιτυχία της πρωτότυπης εκδήλωσης και την ανταπόκριση του κόσμου, και των ενοριτών αλλά και των φιλοξενουμένων που ήρθαν για να στηρίξουν και να ενισχύσουν τις προσπάθειες αγιογραφήσεως και εξωραϊσμού της Αγίας Παρασκευής αλλά και της τοπικής Εκκλησίας γενικότερα.

Ευχαρίστησε μάλιστα την Δημοτική Αρχή αλλά και την Διοίκηση του Στρατοπέδου Σιδηροκάστρου για την αμέριστη βοήθειά τους ως προς την διαμόρφωση του χώρου της Λέσχης Αξιωματικών και τις διορθώσεις των φθορών λόγω της παλαιότητας του κτιρίου.

Απ΄ την πλευρά του ο π. Παύλος, εκφράζοντας τη συγκίνησή του για την ανταπόκριση των Σιδηροκαστρινών, επαίνεσε όλους για τη συμμετοχή και ιδιαιτέρως τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ευχαρίστησε δε τον Σεβασμιώτατο που με την πατρική του αγάπη και την Αρχιερατική του ευλογία αγκαλιάζει όλες τις πρωτοβουλίες του που έχουν κέντρο και αναφορά την πρόοδο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής και την ωφέλεια όλων των κατοίκων του Σιδηροκάστρου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.