Την Βασιλόπιτα των Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου ευλόγησε το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης κ. Μακάριος.

Η ευλογία και η κοπή της Βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Χριστιανικής Εστίας, εκεί όπου λαμβάνουν χώρα και τα κατηχητικά μαθήματα κάθε Σάββατο όλων των παιδιών, και του Δημοτικού αλλά και του Γυμνασίου-Λυκείου.

Τα παιδιά του Σιδηροκάστρου γέμισαν την αίθουσα της Εστίας μαζί με τα στελέχη που ασκούν το κατηχητικό έργο και τους Ιερείς των ενοριών της πόλης.

Ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά καλή χρονιά, ευλογημένη και με πολλούς πνευματικούς καρπούς μέσα στην μεγάλη αγκαλιά του Κατηχητικού και της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.

Εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την μαζική συμμετοχή των παιδιών και υπενθύμισε σε όλους την αγάπη που τρέφει η τοπική Εκκλησία και ο Μητροπολίτης για όλο το ποίμνιο του Σιδηροκάστρου, ιδιαιτέρως τα παιδιά.

Το έθιμο της Βασιλόπιτας και η αγωνία για τον τυχερό της χρονιάς ενθουσιάζει πάντοτε και προσελκύει τα παιδιά, στα οποία ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε συνοπτικά και απλά την ιστορία της Βασιλόπιτας και τη σύνδεσή της με τον Άγιο Βασίλειο.

Ευχαρίστησε, τέλος, ο Σεβασμιώτατος όλους όσοι βοηθούν και συνεισφέρουν στον ευαίσθητο τομέα της νεότητας και σε όλο το πνευματικό αυτό έργο που επιτελείται στην ακριτική, πλην όμως δυναμική και ζωντανή Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.