Σήμερα το μεσημέρι, στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην Ερμούπολη, κατόπιν προσκλήσεως του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη , ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ και ο ΡΚαθολικός Επίσκοπος κ. Πέτρος, παρέστησαν μαζί με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και πολλών Ερμουπολιτών στην τελετή κοπής της Αγιοβασιλειόπιττας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, διατυπώνοντας τις ευχές του για το νέο έτος, υπενθύμισε ότι το 2018 άφησε ανεξίτηλα θλιβερά σημάδια με τους νεκρούς στο Μάτι της Αττικής από την καταστροφική πυρκαϊά και στην Ινδονησία από το τσουνάμι, και με τον πληγέντα εν ώρα καθήκοντος Αστυνομικό στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αθηνών, και τόνισε ότι η Εκκλησία παρακολουθεί με περίσκεψη τα γεγονότα, τα οποία ο Αρχιεπίσκοπος αντιμετωπίζει με φρόνηση και σύνεση, και κάλεσε όλους, τώρα που ο πόλεμος συνεχίζεται στην περιοχή μας και οι γείτονες μας εξακολουθούν να απειλούν την πατρίδα μας, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, ώστε να συνεχίσει η πατρίδα μας να αποτελεί χώρα ασφαλή και τα νησιά μας να σναπτύσσονται τουριστικά.

Αναφερόμενος δε στο 2019, έτος εκλογικών αναμετρήσεων, ευχήθηκε ο προεκλογικός αγώνας να διεξαχθεί σε πολιτισμένα πλαίσια, τονίζοντας ότι σε μια μικρή κοινωνία οι ακραίες αντιπαραθέσεις μόνο πικρίες αφήνουν και αλλοιώνουν τις σνθρώπινες σχέσεις.

Τέλος, ευχήθηκε στον άρτι αναλαβόντα καθήκοντα Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Πολυχρονάκη καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.