Σε μια εγκάρδια ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή όλων των μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» και του τμήματος παραδοσιακών μουσικών οργάνων, των δασκάλων τους, καθώς και των μελών της Χορωδίας των Ιεροψαλτώντης Ιεράπετρας, οΣεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος, περιστοιχούμενος από Κληρικούς της περιοχής, ευλόγησε, έκοψε και διένειμε τη Βασιλόπιτα της Σχολής τo βράδυ της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου στο Αρχονταρίκι του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε από καρδιάς καλή και ευλογημένη χρονιά, με τη χάρη του Θεού και τις πρεσβείες του προστάτη της Σχολής Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου.

Αφού εξήρε το έργο του Διευθυντή της Σχολής Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Αρώνη, και των λοιπών διδασκόντων, οι οποίοι με πολύ μεράκι και αγάπη και εντελώς εθελοντικά μεταλαμπαδεύουν την ιερά τέχνη της ψαλτικής αλλά και την παραδοσιακή μουσική, ευχήθηκε καλή πρόοδο στους μαθητές ώστε να στελεχώσουν τα ψαλτήρια της Τοπικής Εκκλησίας και να γίνουν μύστες της Βυζαντινής Μουσικής και της μουσικής παράδοσης μας.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ανέφερε ακόμα ότι η Ιερά Μητρόπολη εξέδωσε σε ειδικό τεύχος την Τυπική διάταξη των ιερών ακολουθών του 2019 του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, προκειμένου να χρησιμοποιείται από όλους τους Ιεροψάλτες και να ακολουθείται ενιαία γραμμή σε όλα τα ιερά αναλόγια, σύμφωνα με το Τυπικό της Μητρός Εκκλησίας της Κων/πόλεως.

Τέλος, ευχήθηκε εγκάρδια ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός να περισκέπει, να περιφρουρεί, να ενισχύει και να φωτίζει όλους μας και μοίρασε μαζί με τη Βασιλόπιτα ημερολόγια τσέπης και σελιδοδείκτες με το συνοπτικό ημερολόγιο του νέου έτους, καθώς και στους Ιεροψάλτες την τυπική διάταξη των ιερών ακολουθών του 2019.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση με παραδοσιακά κεράσματα για όλους τους παρευρισκομένους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.