Το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου, μετά το πέρας του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, στην ανακαινισμένη αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μικρού Εμβόλου Καλαμαριάς, πραγματοποιήθηκε εορταστική σύναξη των ιερατικών οικογενειών της Μητροπόλεως.

Περισσότερες από πενήντα ιερατικές οικογένειας κατέκλυσαν τον φιλόξενο χώρο του Ναού. Αρχικά, τα παιδιά των ιερέων είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με ειδικά ψυχαγωγικά παιχνίδια, να τραγουδήσουν και να ακούσουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού, ευλόγησε την βασιλόπιτα και απηύθυνε πατρικούς λόγους αγάπης στους ιερείς, στις πρεσβυτέρες, στα παιδιά των ιερέων αλλά και στις οικογένειες των λαϊκών συνεργατών στα γραφεία της Μητροπόλεως.

Τον σεβασμιώτατο και τις οικογένειες χαιρέτισαν οι παριστάμενοι κύριοι Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, βουλευτής Θεσσαλονίκης και Ιωάννης Δαρδαμανέλης, Δήμαρχος Καλαμαριάς, όπως και ο Πρωτοσύγκελλος επι τιμή, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Χρυσόστομος Τριπολίτης.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε χρηματικά ποσά στους νεοεισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες, που αποτελούν μέλη των ιερατικών οικογενειών και μοίρασε εόρτια δώρα στους ιερείς στις πρεσβυτέρες και τα παπαδοπαίδια.

Τέλος, έψαλλαν όλοι μαζί τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.