Το Σάββατο στην ιστορική έπαυλη της Αγγελικής Παναγιωτάτου, στο εντευκτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων «Πτολεμαίος ο Α’», πραγματοποιήθηκε η κοπή της πατροπαράδοτης Αγιοβασιλόπιτας για το 2022.

Η πρόεδρος τους Συλλόγου Δρ. Λιλίκα Θλιβίτου, υποδέχθηκε θερμά τους παρευρισκομένους ευχαριστώντας για την παρουσία τους. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο «Πτολεμαίος» αντλεί δύναμή από την συμπαράστασή τους ώστε με αισιοδοξία να συνεχίζει το έργο του.

Ιδίως ευχαρίστησε προσωπικά τόσο την Θρησκευτική, και Κοινοτική Ηγεσία της Αλεξανδρινης Κοινότητας, όσο και την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών για τον απόδημο Ελληνισμό και το σύνολο της διπλωματικής εκπροσώπησης της Ελλάδος στην Αίγυπτο.

Στην συνέχεια έκανε λόγο στο γεγονός ότι το 2022 αντιμετωπίζεται από όλα τα μέλη του Συλλόγου το 2022 ως μία νέα ιστορική αρχή, μετά την πρόσφατη επικαιροποίηση του καταστατικού του. Ο «Πτολεμαίος» ευρισκόμενος στην αρχή της 2ας εκατονταετίας του βίου του, θα μπορεί πλέον να ανταποκρίνεται πληρέστερα στους στόχους και τις υποχρεώσεις του ως προς τις σύγχρονες προκλήσεις και απαιτήσεις. Το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας προβλέπεται να αυξήσει τις δυνατότητες και την δύναμη του Συλλόγου, κυρίως από την νέα παρουσία στις τάξεις του των αρωγῶν μελών του.

Πλέον όλοι οι εντός και εκτός Αιγύπτου φίλοι του Συλλόγου, θα μπορούν να συμβάλουν πολλαπλώς στούς στόχους, το έργο και την εν γένει σύγχρονη παρουσία του «Πτολεμαίου».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.