Κοπή πίτας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών: «Εκκλησία και Πολιτεία να ξεχάσουμε αυτά που μας πληγώνουν και να βρούμε αυτά που μας ενώνουν» ευχήθηκε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος μετά την κοπή της βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Παρέστησαν Αρχιερείς, υπουργοί, βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Διευθυντές υπηρεσιών και Ιδρυμάτων της Αρχιεπισκοπής, κληρικοί και λαϊκοί. Τους καλεσμένους υποδεχόταν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Ο Μακαριώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα κι αμέσως μετά αναφέρθηκε στα απρόσμενα δυστυχήματα που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και εξέφρασε την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων. Μίλησε για την έννοια του χρόνου χωρίζοντάς τον σε τρεις κατηγορίες, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον.

Επεσήμανε, ότι όσα πέρασαν τα θυμόμαστε, αλλά πλέον έχουν το απραγματοποίητο και συμβαίνει το ίδιο με το μέλλον, κάνουμε σχέδια, αλλά και αυτά έχουν το απραγματοποίητο και μένει το τώρα που είναι το ουσιαστικότερο. Καλούμαστε να το αξιοποιούμε και η καλύτερη αξιοποίηση είναι η πρόοδος μέσα σε ενότητα και συνεργασία. «Εκκλησία και Πολιτεία έχουν αυτήν την εντολή, να ξεχάσουμε αυτά που μας πληγώνουν και μας διαιρούν και να βρούμε αυτά που μας ενώνουν κι όλοι μαζί να προχωρήσουμε προς τα εκεί που όλοι επιθυμούμε», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε τον νέο χρόνο να τον αξιοποιήσουμε πολύπλευρα και δημιουργικά.

Ιερώνυμος Μενδώνη

Διαβάστε όλα τα εκκλησιαστικά νέα από την Εκκλησία Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.