Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου στο Αρκαλοχώρι, η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας, από τις σχολές της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρκαλοχωρίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του εκπροσώπου της Α.Θ.Π. Κυρίου Κυρίου ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Νικηφόρου Κουνάλη, ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.
Εν συνεχεία ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνήλιος Αθανασάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ομίλησε επικαίρως με θέμα: ‘’Εἰς τό Πρόσεχε σεαυτῷ»: παραινέσεις του Μ. Βασιλείου για τη χρήση του χρόνου’’.
Ακολούθως η χορωδία Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας (Τμήμα Καστελλίου), υπό την καθοδήγηση της Χοράρχου κας Αργυρώς Ρέππα, έψαλλε κάλαντα του Αγίου Δωδεκαημέρου ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη έλαβε η Σχολή Παραδοσιακών Χορών, παρουσιάζοντας διάφορους κρητικούς χορούς.
Στο τέλος ο Δήμαρχος Μινωά Πεδιάδος κ. Μανώλης Φραγκάκης απηύθηνε χαιρετισμό και ακολούθως τον λόγο πήρε Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας, ο οποίος εξήρε τη σπουδαία συμβολή των Σχολών της Μητροπόλεως στο κομμάτι του πολιτισμού και της παράδοσης και ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης, ευχόμενος υγεία, αγάπη και πρόοδο για τη νέα χρονιά.

Το παρών έδωσαν οι Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κ. Νίκος Ηγουμενίδης, κ. Χάρης Μαμουλάκης και κ. Γιώργος Λογιάδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για Ευρωπαϊκά & Διεθνή Θέματα κ. Γιώργος Αλεξάκης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Μανώλης Φραγκάκης, ο Εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, οι Αντιδήμαρχοι Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Σμυρνάκης, κα Όλγα Δραμουντάνη, κ. Μιχάλης Σαμωνάκης και κ. Κώστας Αραβιάκης, η Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Αρκαλοχωρίου κα Χρυσούλα Κεγκέρογλου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου κ. Νίκος Σπυριδάκης, η Εκπρόσωπος της 133 Σ.Μ. Καστελλίου κα Θεονύμφη Μακράκη, η προέδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου κα Νίκη Σολάκη – Μουράτη, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, ο πρώην Βουλευτής κ. Μανώλης Στρατάκης και ο πρώην Δήμαρχος Αρκαλοχωρίου κ. Χαράλαμπος Γιαννόπουλος.

Ευχαριστίες αξίζουν τέλος στον κ. Μανώλη Χρονάκη για τον άρτιο συντονισμό της εκδήλωσης, στον ηχολήπτη κ. Αλέξανδρο Γερογιαννάκη, και στον κ. Νίκο Μαθιουδάκη για το φωτογραφικό υλικό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.