Σύμφωνα με τον υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ το νομοσχέδιο εξασφαλίζει την προστασία των ευάλωτων που βρίσκονταν στο παρασκήνιο της πολιτικής και των δικαιωμάτων.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ “Ανάλυσε το” είπε μεταξύ άλλων για το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφύλων, ότι είναι ένας θεσμικός και κοινωνικός εκσυγχρονισμός που τυχαίνει ευρείας αποδοχής και συγχρονίζει το οικογενειακό δίκαιο με τις σύγχρονες αντιλήψεις.

Ο κ.Κοντογεώργης είπε ότι η κυβέρνηση θα βγει ενδυναμωμένη από αυτή τη διαδικασία, σημειώνοντας ότι η ενδυνάμωση προκύπτει από την αξία του διαλόγου και τη συζήτηση που γίνεται γιατί αναδείχθηκαν πτυχές που δεν ήξερε η κοινωνία. Είπε επίσης ότι το νομοσχέδιο εξασφαλίζει την προστασία των ευάλωτων που βρίσκονταν στο παρασκήνιο της πολιτικής και των δικαιωμάτων προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός έθεσε το πλαίσιο εντός του οποίου μπορεί να κινηθεί η ΚΟ της ΝΔ.

Για το αίτημα του Αρχιεπισκόπου είπε ότι η ονομαστική ψηφοφορία είχε προκύψει από πριν, τόνισε ότι η κυβέρνηση σέβεται την Εκκλησία αλλά η πολιτεία αποφασίζει, και από εκεί και πέρα οι θεολογικές απόψεις αφορούν την εκκλησία. Η Εκκλησία στη βασική της συνισταμένη είχε μια ήπια στάση στο ζήτημα αυτό πρόσθεσε ο κ.Κοντογεώργης τονίζοντας ότι οι βουλευτές θα πράξουν κατά συνείδηση.

Προβλέπονται διαδικασίες στην περίπτωση που ένα κόμμα θεωρεί ότι η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη, δεν έχει σχέση με όσα συμβαίνουν στο ευρωκοινοβούλιο το νομοσχέδιο, η χώρα ανακτά την αξιοπιστία της και την οικονομική της αυτοδυναμία εργαστήκαμε σκληρά γιαυτό τα τελευταία χρόνια, η χώρα μπαίνει στο διεθνές στερέωμα ξανά με αξιοπιστία.

Για το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου ο κ.Κοντογεώργης είπε ότι το ΕΚ επηρεάστηκε ενόψει εκλογών, υπήρξε ταύτιση ανομοιογενών ομάδων σε αυτό το ψήφισμα, και σημείωσε ότι δεν υποτιμά η κυβέρνηση το ρόλο του ΕΚ όμως ενόψει ευρωεκλογών υπάρχουν πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες, όπως είπε. Ο κ.Κοντογεώργης προσέθεσε ότι αυτός που κρίνει την κατάσταση του κράτους δικαίου στη χώρα μας δεν είναι το Ευρωκοινοβούλιο αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εμείς δουλεύουμε για την ενίσχυση του κράτους δικαίου, και το κράτος δικαίου έχει συγκεκριμένους άξονες είπε ο κ.Κοντογεώργης. Τέλος αναφερόμενος στις υποκλοπές είπε ότι η κυβέρνηση άσκησε το συνταγματικό ρόλο της και έφερε στη Βουλή ένα πλαίσιο και να διορθώσει τις ελλείψεις. Έχουν μπει γερά θεμέλια στην πορεία της χώρας για τη σύγκλιση με την `Ευρώπη σημείωσε ο κ.Κοντογεώργης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.