Το διήμερο 2-3 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, πραγματοποίησε την πρώτη ποιμαντική επίσκεψη στους ομογενείς Ορθοδόξους, στην δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Αιθιοπίας, Ντίρε Ντάουα (μτφ. κοιλάδα των βοτάνων).

Τον οικείο ποιμενάρχη συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ. Μ. Αρχιμ. π. Χρυσόστομος, η διεθύνουσα του Προξενικού Γραφείου της Ελληνικής Πρεσβείας κα. Βασιλική Σκαλιστήρα και ο ιεροψάλτης κ. Βασίλειος Φίλης.

Το Σάββατο 2/11, αμέσως μετά την άφιξη στην πόλη, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο περίφημο για τους Αιθίοπες προσκύνημα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, στην περιοχή Kulubi.

O Αρχάγγελος Γαβριήλ είναι ο προστάτης όλων των Αιθιόπων όπου γης και ο εν λόγω Ναός του είναι ευλαβικό ανάθημα του τελευταίου Αυτοκράτορος της Αιθιοπίας Χάϊλε Σελάσιε.

Οι προσκυνητές έγιναν δεκτοί με σεβασμό από τους υπευθύνους του προσκυνήματος.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Ιερά Παράκληση και έψαλε το Απολυτίκιο των Αρχαγγέλων υπέρ ενισχύσεως και προστασίας της ΑΘΜ του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου Β’ καθώς και όλων των Ορθοδόξων εν Αιθιοπία.

Την επομένη, Κυριακή 3 Νοεμβρίου, με την παρουσία των ολιγοστών Ελλήνων Ορθοδόξων στη Ντίρε Ντάουα τελέσθηκε, ύστερα από δεκαετίες, αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην εκατονταετή παρουσία των Ελλήνων στην πόλη, οι οποίοι με την προτροπή και βοήθεια του μακαριστού Μεγάλου Ευεργέτου της Παροικίας Στυλιανού Βολολάκου, έκτισαν τον περικαλή μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, καθώς επίσης Ελληνικό Σχολείο, αίθουσα εκδηλώσεων κλπ.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Ντίρε Ντάουα κ. Γώργιος Γεωργαλής, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στην πόλη, εξαιρέτως δε για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος. κ. Δανιήλ τίμησε διά Ευεργετηρίου Αρχιερατικού Γράμματος τον Εντιμ. Πρόεδρο κ. Γεωργαλή για την προσφορά του προς τον Ελληνισμό και την Εκκλησία, καθώς και την Εριτ. κα Ελένη Παπατάκη, η οποία για πολλές δεκαετίες υπήρξε εκείνη που φρόντιζε ανιδιοτελώς και με πολύ αγάπη τον Ιερό Ναό, έως σήμερα στα βαθιά της γεράματα.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, τέλεσε Τρισάγιο στους τάφους όπισθεν του Ιερού Βήματος, όπου αναπαύονται ο Εφημέριος π. Ιάσωνας Τσολάκος, ο Ευεργέτης Στυλιανός Μπολολάκος και λοιποί.

Ευθύς, έγινε επίσκεψη στο κεντρικό κοιμητήριο της πόλης, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων κεκοιμημένων Ελλήνων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.