Στις τάξεις του του Ορθόδοξου Γυμνασίου στο Ζάγκρεμπ βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνας κ. Πορφύριος, υπεύθυνος Παιδείας του Πατριαρχείου Σερβίας, προκειμένου να ευχηθεί στους μαθητές για το νέο σχολικό έτος.

Φέτος η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τάξη σε τάξη καθώς τα μέτρα που ισχύουν για τον περιορισμό της μετάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού δεν επιτρέπουν τις μεγάλες συναθροίσεις.

Στις αναφορές του προς τους μαθητές ο Σεβασμιώτατος εστίασε περισσότερο στο πνεύμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης που θα πρέπει να κυριαρχεί μεταξύ των μαθητών, ενώ επίσης τόνισε τη σπουδαιότητα της μελέτης και της εργασίας στο τομέα των μαθημάτων τα οποία επιφέρουν στο τέλος τους επιθυμητούς καρπούς.

«Δεν πρέπει να περιορίζεστε μόνο στα φυσικές ικανότητες που έχει ο καθένας. Θα πρέπει να εργαστεί σκληρά, έτσι ώστε αυτές οι ικανότητες να καλλιεργηθούν και άλλο. Η Εκκλησία με το έργο και τη προσευχή της βρίσκεται πάντα κοντά σε αυτό τον αγώνα που δίνετε», ανέφερε.

Τόνισε επίσης και τη σημασία της αριστείας υπογραμμίζοντας προς τους μαθητές πως αυτή «δεν θα πρέπει να αποτελεί αντικείμενο ζήλιας γιατί ο άλλος είναι καλύτερος από μένα, αλλά θα πρέπει να σας ωθήσει να γίνεται καλύτεροι», καλώντας τους να είναι αλληλέγγυοι μεταξύ τους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.