Με πρωτοβουλία και τις ευλογίες του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, το Τμήμα Ελέους και Φιλανθρωπίας της Μητροπόλεως Σόφιας ξεκίνησε από χθες 21 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα επισκέψεων των Ιερέων στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να στηρίξουν πνευματικά τους άρρωστους, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, αλλά και όλο το προσωπικό των νοσοκομείων που δοκιμάζεται τις ημέρες της πανδημίας . Τους ασθενείς επισκέπτονται 30 ιερείς που έχουν ήδη νοσήσει και θεραπευτεί από τον νέο κορωνοϊό.

Οι ομάδες αυτές μοιράζουν επίσης ως δώρα, εικόνες της Γεννήσεως του Κυρίου, αλλά και ευαγγέλια τσέπης.
Ο εκπρόσωπος της Μητροπόλεως Σόφιας π. Πολύκαρπος υπογράμμισε ότι σε «αυτές τις ευλογημένες μέρες των Χριστουγέννων, είναι καθήκον μας να επισκεφθούμε τους άρρωστους, να τους φροντίζουμε και να κάνουμε προσπάθειες για να υποστηριχθούν, να αναστηθούν πνευματικά».
«Με αυτόν τον τρόπο θα δείξουμε την ουσία της πίστης και της αρετής μας. (…) Είθε αυτή η πρωτοβουλία, η πρώτη του είδους της, να ευλογηθεί και να μετατραπεί σε τακτικές συναντήσεις για την υποστήριξη των ασθενών και των ιατρών μας» υπογράμμισε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.