Στα πλαίσια της συνεχούς δράσης και παροχής ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ομάδες της Λέσβου, το κοινωνικό ιατρείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, ολοκλήρωσε με επιτυχία την διήμερη δράση που είχε προγραμματιστεί ως εξής.

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 6:30 μ.μ διοργανώθηκε ομιλία – ημερίδα, από την επιστημονική ομάδα του Αγγειοχειρουργού και Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Γεωργίου Κούστα με θέμα ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΠΟΔΙ Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, που έγινε στα πλαίσια του εορτασμού των εν Λέσβω Αγίων και έλαβε μέρος στην αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου. Η ημερίδα ξεκίνησε με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου ο οποίος ευχαρίστησε τους γιατρούς και τόνισε την σημαντική βοήθεια, και την ανιδιοτελή προσφορά τους στην μητρόπολη και στους κατοίκους αυτού του νησιού. Ομιλητές της ημερίδας ήταν ο Αγγειοχειρουργός κύριος Κούστας και η Παθολόγος – Λοιμοξιολόγος κυρία Αθηνά Στούπη.

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου στα πλαίσια της κοινωφελούς δράσης του κοινωνικού ιατρείου, πραγματοποιήθηκε δωρεάν ιατρική εξέταση από τους καθηγητές ιατρούς, σε

1 Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

2 Στένωση Καρωτίδων

3 Άτομα με Ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο

4 Άτομα που έχουν δυσκολία στο περπάτημα

(δηλαδή έχουν κράμπες ή πόνο στις γάμπες)

5 Άτομα με Φλεβίτιδα ή Κιρσούς

6 Άτομα με Φλεβική Θρόμβωση

7 Άτομα που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η ομάδα των γιατρών αποτελούνταν από τον Αγγειοχειρουργό κύριο Γεώργιο Κούστα, την Παθολόγο Λοιμοξιολόγο κυρία Αθηνά Στούπη, τον Χειρουργό κύριο Ευάγγελο Ευσταθίου, την Γραμματέα κυρία Δήμητρα Στούπη, την βοηθό κυρία Θάλεια Νόση, την Ποδολόγο κυρία Ελένη Μιστεγνιώτου, τον συνεργάτη κύριο Δημήτρη Δημητρακόπουλο, και εξέτασαν 55 άτομα.

Την ευθύνη της οργάνωσης την είχαν ο Διάκονος Νικόλαος Μαυρουδής, και η κυρία Μαρία Χατζηπροκοπίου. Πολύτιμη βοήθεια παρείχαν οι εθελόντριες κυρία Ατλάντα Χατζησάββα, Μαρία Φλώρου, Μαρία Μαυρουδή.
Βασικός σκοπός του Κοινωνικού Ιατρείου, παραμένει η παροχή υπηρεσιών υγείας και η δωρεάν ιατρική φροντίδα όλων των κατοίκων του νησιού μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.