Γράφει ο Ανδρέας Μ. Καραγιάννης-Σε συνέχεια του προηγούμενου ρεπορτάζ αναφορικά με το ζήτημα έλλειψης στέγης στο Δήμο Κηφισιάς, από την έρευνα που διεξάγαμε αλλά και την ενημέρωση που μας παρείχε ο Δήμος διαπιστώσαμε πως την δεδομένη χρονική στιγμή είναι επίσημα καταγεγραμμένος ΕΝΑΣ άστεγος για τον οποίο γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες να μεταφερθεί σε δομή στέγασης.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας είχαμε δημοσιεύσει φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονταν άνθρωποι σε δύσκολη κατάσταση εξαιτίας της έλλειψης στέγης. Με αφορμή το άρθρο ήλθαμε σε επαφή με το Δήμο Κηφισιάς για περαιτέρω ενημέρωση αλλά και για να για να πληροφορηθούμε τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί με σκοπό την εξάλειψη του μείζονος προβλήματος των αστέγων.

Όπως μας ανέφεραν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, στο ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα» την δεδομένη χρονική στιγμή είναι επίσημα καταγεγραμμένος ένας άστεγος για τον οποίο γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες να μεταφερθεί σε δομή στέγασης.

Σημειώνουμε πως υπήρξε περίπτωση αστέγου που αρνούνταν κατηγορηματικά να μεταβεί σε δομή στην Αθήνα ή όταν προωθήθηκε σε αυτή επέστρεφε και πάλι στα Βόρεια Προάστια.

Επιπλέον από το 2015 εφαρμόζεται στον Δήμο Κηφισιάς το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» όπου τα άστεγα άτομα του Δήμου μας βρίσκουν στέγη, κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων και εργασία. Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 10 δικαιούχοι.

Στο Δήμο Κηφισιάς λειτουργούν:

• Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο εξυπηρετεί 330 άτομα.
• Δομές παροχής συσσιτίου, εξυπηρετούνται 270 άτομα καθημερινά.
• Κοινωνικό Φαρμακείο, εξυπηρετούνται 330 άτομα.

 

Να τονισθεί τέλος ότι ο Δήμος Κηφισιάς βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων της περιοχής μας.

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.