Κωνσταντίνου και Ελένης : Αρθρο από όταν η Αθήνα είχε υποδεχτεί το λείψανο της Αγίας Ελένης- Άτομα με αναπηρίες, άρρωστοι, παιδιά και μεγάλοι καταφθάνουν με κάθε μέσο στην Ελευθερίου Βενιζέλου στο Αιγάλεω για δουν και να τιμήσουν το θαυματουργό όπως λένε σκήνωμα.

“Προσεύχομαι και πιστεύω πολύ στην Αγία Ελένη.

Ήρθα γονατιστή με το εγγονάκι μου να προσκυνήσω το σκήνωμα της Αγίας, γιατί σαν σήμερα πριν τρία χρόνια έσωσε τη κόρη μου που ήταν έξι μηνών έγκυος από ένα πολύ σοβαρό τροχαίο. Της είμαι ευγνώμων και πάντα θα την προσκυνώ γιατί η εγγονούλα μου, η Ελενίτσα, γεννήθηκε γερή και την τάξαμε στην Αγία Ελένη” λέει η κυρία Βασιλική Λεοναρδου

Και ο κ. Γιώργος Αμπατζής, πατέρας τριών παιδιών, περίμενε υπομονετικά στην ουρά μέχρι να έρθει η σειρά του να προσκυνήσει το σκήνωμα της Αγίας Ελένης. Βουρκωμένος μας μίλησε για το θαύμα που έζησε όταν ήταν στο νοσοκομείο, στο πλευρό της γυναίκας του που έδινε μάχη με τον καρκίνο .

“Η γυναίκα μου έκανε χημειοθεραπείες και πονούσε. Ήμουν δίπλα της στο νοσοκομείο και όπως είχα ξαπλώσει κοντά της, στο κρεβάτι της, είδα μια γυναίκα που στεκόταν πάνω από τη σύζυγό μου, έχοντας το χέρι της ακουμπισμένο στο κεφάλι της γυναίκας μου και στο άλλο χέρι κρατούσε το σταυρό.

Μόλις τη βλέπω, τρομάζω και τη ρωτάω “ποια είσαι εσύ;”, αλλά είχε ήδη εξαφανιστεί . Η γυναίκα μου νόμιζε ότι παραμιλάω από την κούραση, αλλά εγώ δεν ξέχασα ποτέ τη μορφή αυτής της γυναίκας.

Μετά από μερικούς μήνες που αισθάνθηκε καλύτερα η συζυγός μου, γιατί μας είπαν οι γιατροί ότι προλάβαμε τον καρκίνο πριν εξαπλωθεί και σε άλλα ζωτικά όργανα, πήγαμε στην εκκλησία για να ανάψουμε κερί στην Παναγία.

Εκεί λοιπόν δίπλα από το εικόνισμα της Παναγίας ήταν μια μεγάλη εικόνα της Αγίας Ελένης με τον γιο της Κωνσταντίνο.

Άρχισα να κλαίω γιατί τότε κατάλαβα ότι η Αγία ήταν αυτή που θεράπευσε τη γυναίκα μου και την έφερε και πάλι όρθια κοντά στα παιδιά μας. Κλαίω γιατί μέχρι τότε ένα κερί άναβα στην Παναγία και δεν έδινα σημασία στους Αγίους. Κι όμως η Αγία Ελένη βοήθησε την οικογένειά μου”.

Η μεταφορά του Ιερού λειψάνου στην Αθήνα χαρακτηρίζεται ως ένα κορυφαίο γεγονός μνήμης για την Ελλάδα και την Ευρώπη .

Το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης ήρθε στην Αθήνα με αφορμή τη συμπλήρωση 80χρόνων του έργου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και έχει εκτεθεί σε προσκύνημα στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας μέχρι τις 15 Ιουνίου .

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.67 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.