ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ: Με την ευχή η διοίκησή του να είναι ευλογημένη και ωφέλιμη για τον Ιερό τόπο του Αγίου Όρους, καλωσόρισε ο Καθηγούμενος, στη Μονή Μεγίστης Λαύρας, τον νέο Διοικητή του Αγίου Όρους Κωνσταντίνο Δήμτσα. Ο κ. Δήμτσας ξεκίνησε τις επισκέψεις του στα Μοναστήρια της Αθωνικής πολιτείας από την ιστορική Μονή, την πρώτη στην Ιεραρχία των Ιερών Μονών όπου έτυχε θερμής υποδοχής.

«Με αισθήματα χαράς και πνευματικής αγαλλίασης σύσσωμη η αδελφότητα της Ιεράς Μονής υποδέχεται σήμερα στο Καθολικό της πρώτης τη τάξει αθωνικής Ιεράς Μονής τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους», είπε ο Καθηγούμενος Πρόδρομος καλωσορίζοντας το νέο πολιτικό διοικητή και πρόσθεσε:

«Δεόμεθα, εξοχώτατε κύριε Διοικητά, προς τον δοτήρα πάντων των αγαθών Κύριον και την Προστάτιδα του Ιερού ημών τόπου, Κυρίαν Θεοτόκον Οικονόμισσαν τε και Κουκουζέλισσαν, όπως ευλογούν πλουσίως το υμέτερον έργον και αναδείξουν την Υμετέραν αξίαν εν τη πηδαλιουχήσει της νοητής νηός της Πολιτικής Διοικήσεως του Αγιωνύμου Όρους».

Στην αντιφώνησή του ο κ. Δήμτσας εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του για την υποδοχή που του επιφύλαξε η Αδελφότητα, και τόνισε:

«Εἰλικρινά, εὐελπιστῶ σὲ μιὰ ἐπιτυχῆ καὶ καρποφόρο διακονία στὸν Ἱερὸ τοῦτο Τόπο καὶ στὰ Ἱερὰ Καθιδρύματά Του, ἐν πνεύματι ἀνυπόκριτης ἀγάπης, ἀλληλοσεβασμοῦ, καλῆς πίστεως, ἀγαστῆς συνεργασίας καὶ συνεννοήσεως μεταξύ ἡμῶν».

Ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους ανέφερε ότι μελετά τα ζητήματα της Αθωνικής Πολιτείας και ενημερώνεται για τα τις ανάγκες, τις αγωνίες, τις προκλήσεις, αλλά και τα δίκαια αιτήματα της Ιεράς Κοινότητας.

«Νὰ εἶστε βέβαιοι ὅτι στέκομαι δίπλα Σας μὲ πολὺ σεβασμό, ἀγάπη καὶ διάθεση προσφορᾶς καὶ διακονίας, πιστεύω δὲ ὅτι καὶ ἐσεῖς θὰ μὲ στηρίξετε καλῇ τῇ πίστει ἐπ’ ἀγαθῷ τοῦ Ἱεροῦ Τόπου Σας, ὁ ὁποῖος τυγχάνει καύχημα τῆς Πίστεως καὶ τοῦ Γένους, «πολυτίμητον τζιβαϊρικόν», στήριγμα καὶ κάστρον ἀπόρθητον ὑπὸ τὴ σκέπη τῆς Ὑπερμάχου Στρατηγοῦ σὲ καιροὺς χαλεπούς», τόνισε κλείνοντας την αντιφώνησή του ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

από iefimerida

Κωνσταντίνος Δήμτσας από Άγιο Όρος: Στέκομαι δίπλα Σας με πολὺ σεβασμό, αγάπη και διάθεση προσφοράς


Κωνσταντίνος Δήμτσας από Άγιο Όρος: Στέκομαι δίπλα Σας με πολὺ σεβασμό, αγάπη και διάθεση προσφοράς


Κωνσταντίνος Δήμτσας από Άγιο Όρος: Στέκομαι δίπλα Σας με πολὺ σεβασμό, αγάπη και διάθεση προσφοράς

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.