Επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την απουσία του από την επιμνημόσυνη δέηση του νονού του, που τελείται σήμερα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ - Απών και ο Κάρολος, που υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ, δεν θα παραβρεθεί τελικά στην επιμνημόσυνη δέηση του νονού του, δεύτερου ξαδέλφου του πατέρα του και τέως Βασιλιά της Ελλάδος, Κωνσταντίνου «για προσωπικούς λόγους».

Και ο πατέρας του Ουίλιαμ, Βασιλιάς Κάρολος, θα απουσιάζει από την τελετή που θα τελεστεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ, καθώς υποβάλλεται σε αντικαρκινική θεραπεία.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις αφίξεις των βασιλικών οικογενειών στο Ουίνδσορ για την τελετή

windsor_arthrou
Ο Παύλος με τη Μαρί – Σαντάλ
windsor__4_
Ο Φίλιππος της Ισπανίας με τη Λετίθια
Windsor_teos_mnimosino_000_34KC4XE
Από αριστερά προς τα δεξιά: Η πριγκίπισσα Αλεξία, ο Κάρλος Μοράλες, η Τατιάνα Μπλάτνικ και ο Παύλος
Windsor_teos_mnimosino_000_34KC73Z
Η οικογένεια του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. Από αριστερά: Μαρί Σαντάλ Μίλλερ, πρίγκιπας Παύλος, τα παιδιά τους Μαρία Ολυμπία,Κωνσταντίνος Αλέξιος, Αχιλλέας Ανδρέας,Οδυσσέας Κίμωνας. Πιο πίσω ο μικρότερος γιός του τέως βασιλιά, Φίλιππος και Νίνα Φλορ. Ακόμα πιο πίσω η Θεοδώρα, μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά με τον αρραβωνιαστικό της Μάθιο Κούμαρ.
Windsor_teos_mnimosino_000_34KC72R
Ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ προσέρχονται στον ναό
Windsor_teos_mnimosino_000_34KC6RH
Στην πρώτη σειρά από αριστερά προς τα δεξιά: η Άννα Μαρία, ο Παύλος, η Μαρί Σαντάλ, η Αλεξία Μπλάτνικ, ο Νικόλαος, η Θεοδώρα και ο Φίλιππος

Η βασίλισσα Καμίλα όπως και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας (μεταξύ τους ο Άντριου) παρίστανται στην επιμνημόσυνη δέηση.

windsor__1_
Η Βασίλισσα Καμίλα
windsor__3_
windsor__2_
Πρίγκιπας Αντριου, Σάρα δούκισσα της Υόρκης, πλωτάρχης Τίμοθι Λόρονς (σύζυγος της πριγκίπισσας Άννας), Μάικ Τίνταλ, η πριγκίπισσα Άννα και ο Ντάνιελ Τσάτο (σύζυγος της πριγκίπισσας Σάρα, κόρης της πριγκίπισσας Μαργαρίτας αδερφής της βασίλισσας Ελισάβετ)
windsor__5_
Ο Πρίγκιπας Άντριου (αριστερά), η Πριγκίπισσα Σάρα (στο κέντρο) και ο Σερ Τίμοθι Λόρενς (δεξιά)

Windsor_teos_mnimosino_000_34KC6QJ
Η πριγκίπισσα Άννα (αριστερά) αδερφή του βασιλιά Καρόλου μαζί με την βασίλισσα Καμίλα
Windsor_teos_mnimosino_000_34KB7BT
Μέλη της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Από αριστερά: Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι μαζί με την συζυγό του Πριγκίπισσα Βεατρίκη, η λαίδη Σάρα Τσιάτο (κόρη της πριγκίπισσας Μαργαρίτας αδερφή της Ελισάβετ), η Ζάρα Φιλιπς (κόρη της πριγκίπισσας Άννας αδερφής του βασιλιά Καρόλου), ο σύζυγός της (πίσω) Μάικ Τίνταλ, ο πατέρας της πρίγκιπας Άντριου, η μητέρα της Σάρα, δούκισσα της Υόρκης και ο δεύτερος σύζυγος της πριγκίπισσας Άννας πλωτάρχης Τίμοθι Λόρενς.

Σύμφωνα με τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το μνημόσυνο για τον έναν χρόνο από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 2023, τελείται σήμερα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ.

Παρούσα είναι ασφαλώς η οικογένεια του εκλιπόντος, με την ανακοίνωση του Παλατιού του Μπάκιγχαμ να αναφέρει τη σύζυγό του Άννα-Μαρία και τον πρωτότοκο γιο του Παύλο.

Της λειτουργίας θα χοροστατήσει ο ηγούμενος του Ουίνδσορ Αιδεσιμότατος Δρ. Κρίστοφερ Κόκσγουορθ.

Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τέλεσε το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο στο Τατόι σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την οικογένεια του τέως Βασιλιά της Ελλάδος για να τους ενημερώσει ότι δεν θα μπορέσει να παραστεί.

Η σύζυγός του, πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον αναρρώνει από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στην κοιλιακή χώρα, όπως δήλωσε το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.