Έκκληση προς τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, ούτως ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο των Εκκλησιών και πάλι, εγγιζούσης της εορτής του Πάσχα, απηύθυνε για ακόμη μια φορά ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Ο Πανιερώτατος, ο οποίος το πρωί χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, κάλεσε τους εκκλησιαζομένους κατά την έξοδό τους από το ναό να κρατούν τις σχετικές αποστάσεις μεταξύ τους.

Τις σχετικές προτροπές και συστάσεις, είναι επιφορτισμένοι να υπενθυμίζουν σε κάθε ακολουθία προς τους πιστούς, όλοι οι εφημέριοι, οι εκκλησιαστικοί επίτροποι των ενοριών της μητροπολιτικής περιφέρειας. Εξάλλου στις πινακίδες των ιερών ναών, υπάρχουν ανηρτημένες οι σχετικές οδηγίες και αποφάσεις των αρμοδίων αρχών που απαιτούνται για την προσέλευση των πιστών στους Ιερούς Ναούς και Εξωκλήσια, για προσκύνημα, προσευχή και για τη συμμετοχή τους στις Ιερές Ακολουθίες και τα Ιερά Μυστήρια (Θεία Λειτουργία, Γάμος, Βάπτιση κ.λπ.).

Οφείλουμε και πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πως, η πορεία της επιδημίας στη χώρα μας εξαρτάται από την συμμόρφωση μας στους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στην καθημερινότητά μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.