ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα ανοίγει στις 14 Δεκεμβρίου και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν το βοήθημα. την ίδια ημέρα να καταβληθούν και τα αναδρομικά σε ενστόλους και ειδικά μισθολόγια, εκτιμάται ότι θα πέσει «ζεστό» χρήμα στην αγορά των Χριστουγέννων πάνω από 1,5 δισ. Τα εισοδηματικά όρια, βάσει των οποίων θα οριστούν οι φετινοί δικαιούχοι, που θα περιλαμβάνονται στην υπό έκδοση κοινή υπουργική απόφαση, θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με το 2017, ενώ αυξημένο, πιθανότατα κατά 5.000, θα είναι το όριο των περιουσιακών κριτηρίων, λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

Κοινωνικό μέρισμα – ποσά

Βάσει του περσινού μοντέλου τα ποσά για το κοινωνικό μέρισμα ,ξεκινούν από 350 και φθάνουν έως και τα 1.350 ευρώ.

Τονίζεται ότι θα πρέπει να υπάρχει πλήρης αντιστοίχηση του ΑΜΚΑ με τον ΑΦΜ.

Και αυτό, γιατί με την είσοδο του δικαιούχου στο σύστημα με τους προσωπικούς κωδικούς του Τaxis, θα ζητηθεί επιβεβαίωση του ΑΜΚΑ, αλλά και η εισαγωγή ενός e-mail και του αριθμού ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή ειδοποιήσεων.

Κοινωνικό μέρισμα – δικαιούχοι

Εφόσον οι δικαιούχοι συναινέσουν στην επεξεργασία προσωπικών και λοιπών στοιχείων, θα εμφανιστεί μια φόρμα που αναφέρει τα προσωπικά, οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία, ένδειξη για το αν πληρούται το κριτήριο της μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία και, τέλος, μια λίστα με τα μέλη του νοικοκυριού. Αν σε οποιοδήποτε από τα προσωπικά στοιχεία εμφανίζονται λάθη, οι δικαιούχοι θα πρέπει να τα διορθώσουν σε ένα ΚΕΠ, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο έγγραφο που πιστοποιεί την ανάγκη για αλλαγή.

Κατόπιν θα πρέπει να συμπληρωθεί ο αριθμός λογαριασμού IBAN στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος, ώστε να πιστωθεί το μέρισμα. Προσοχή.

Είναι χρήσιμο να δηλώσει ο δικαιούχος κάποιον δηλωμένο ακατάσχετο λογαριασμό ή έστω λογαριασμό μισθοδοσίας ή είσπραξης σύνταξης, επιδομάτων κ.λπ.

Άγιος Πορφύριος – 2 Δεκεμβρίου: Ιστορία, διδαχές, θαύματα, αθανασία στη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.