Ι.Μ. ΚΟΝΙΤΣΗΣ: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις.

«Για μια ακόμη φορά, οι Αλβανοί αποδεικνύονται ασυνεπείς και, προ παντός, μισέλληνες. Γιατί, όπως μετέδωσαν τα Μ.Μ.Ε., τα μεσάνυχτα της 11ης προς την 12ην Μαΐου 2023, η αλβανική Αστυνομία συνέλαβε τον υποψήφιο Δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη, με την κατηγορία ότι εξαγόραζε ψήφους. Ο δε πρωθυπουργός της γείτονος απείλησε τον Μπελέρη ότι οι δυό τους θα λογαριασθούν μετά τις εκλογές (14 Μαΐου 2023).

Οι Αλβανοί εφρύαξαν φρυάξει όταν πληροφορήθηκαν ότι ο Μπελέρης κατεβαίνει για Δήμαρχος στην Ελληνόψυχη Χειμάρρα, επειδή εδήλωσε ότι θα εργασθή σθεναρά, προκειμένου η περιοχή αυτή της Βορείου Ηπείρου να παραμείνη στα χέρια των Ελλήνων κατοίκων της, ώστε να μην την ληστεύουν διάφορες πολυεθνικές εταιρείες με τις ευλογίες, φυσικά, της αλβανικής Κυβερνήσεως.

Ήδη, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε σχετικό διάβημα προς την γείτονα. Επειδή, όμως, το αυτί των Αλβανών δεν «ιδρώνει», προσωπικώς διαμαρτύρομαι εντόνως, για την νέα αυτή κραυγαλέα παραβίαση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών, και, μάλιστα, και εκ μέρους του ΠΑ.ΣΥ.Β.Α. και της Σ.Φ.Ε.Β.Α.

Η Ελληνική Κυβέρνηση να μην υποχωρήση σε τυχόν υποσχέσεις των Αλβανών, ότι δήθεν «θα τακτοποιηθή το ζήτημα», γιατί έχουμε χορτάσει από τα πολλά ψέματα της γείτονος. Κανείς δεν πρέπει να λησμονή ότι απώτερος σκοπός των εκεί ιθυνόντων είναι η εκδίωξη των Βορειοηπειρωτών από τις πατρογονικές τους εστίες. Η Ελλάδα δεν δικαιούται να απεμπολήση τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματά της στην πολύπαθη Γη του Πύρρου, αφού η Βόρειος Ήπειρος είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Και πάντως, αν όπως μας πληροφόρησε είδηση της τελαυταίας στιγμής, ο Μπελέρης αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, η Κυβέρνηση οφείλει να αγρυπνή μιάς και οι Αλβανοί είναι «μπαμπέσηδες».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.