Η πόλη της Κομοτηνής υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα «Άξιον Εστίν» η οποία μεταφέρθηκε από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους στην ακριτική Ελλάδα προς ευλογία ολόκληρου του Ελληνισμού.

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη δυτική είσοδο της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή. Τιμές απέδωσε Διμοιρία 21 οπλιτών υπό το παιάνισμα της στρατιωτικής μπάντας.

Χριστιανοί από κάθε γωνιά της Ελλάδος, κρατώντας λουλούδια, την Ελληνική Σημαία και άλλοι με δάκρυα στα μάτια προσεύχονται για το δικό τους θαύμα.

Όλοι όμως προσεύχονται για τους Ακρίτες, γης και θάλασσας, που δέχονται αμέτρητες εξ Ανατολών προκλήσεις. Προσεύχονται όμως και για τους Έλληνες που είναι αντιμέτωποι με πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Οι φωτογραφίες και τα video του ope.gr και της Πεμπτουσία TV αποτυπώνουν την πρωτοφανή λαοθάλασσα.

Ο οικείος Ιεράρχης, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, στο λόγο του είπε: “Αγαπητοί αδελφοί με αισθήματα ευφροσύνης υποδεχόμαστε την σπανίως εξερχομένη ιεράν εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστιν”.

Ο ιεράρχης ζήτησε από όλους να προσευχηθούν “ώστε να παραμείνει η Παναγία στήριγμα καθ όλη τη διάρκεια του βίου μας”. Ιδιαίτερες ήταν οι ευχαριστίες προς τα μέλη της Αγιορίτικης Κοινότητας τα οποία έπραξαν τα δέοντα ώστε να μεταφερθεί η Ιερά Εικόνα στην Κομοτηνή.

Στην αντιφώνησή του ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Χριστοφόρος ο Ιβηρίτης είπε: “Η πόλις σας από γεννήσεως της ήταν εμβαπτισμένη με τις αρχές του Αγόου Όρους. Η Παναγία σήμερα επιστρέφει στο θρόνο Της… Οπότε η Παναγία σήμερα δεν έρχεται σε μια άγνωστή της πόλη”.

Ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Ιωάννης Γκαράνης τόνισε τη σπουδαιότητα της έλευσης της εικόνας της Παναγίας στην Θράκη σε αυτές τις δύσκολες δύσκολες στιγμές που διάγει η χώρα.

“Η Παναγία είναι η μητέρα όλων μας”, είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση αναφέρθηκε στην σημαντική παρουσία της Παναγίας στην καθημερινότητά μας και είπε ότι η επίσκεψη της Παναγίας στην οροσειρά της Ροδόπης είναι μεγάλη ευλογία.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, είπε ότι είναι τιμή για την περιοχή η έλευση της Παναγίας “σε μια περίοδο που κυριαρχεί η ανασφάλεια.

Η σκέψη και μόνο της Παναγίας μας δίνει δύναμη, χαρα και ελπίδα”, είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: “Μεγάλη τιμή για τη Θράκη να φιλοξενούμε στην Θράκη την εικόνα της Παναγίας. Σήμερα που ως έθνος δεχόμαστε απανωτές κρίσεις η Παναγία μας εμπνέει και μας γεμίζει χάρη”.

Πιστοί από τη Μακεδονία και τη Θράκη έφτασαν με κάθε μεταφορικό μέσο στην Κομοτηνή για να συνοδεύσουν την Ιερά Εικόνα «Άξιον Εστίν» στο Ηρώον της πόλεως, εκεί όπου τελείται η επίσημη υποδοχή.

Συγκίνηση στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμό της Θεοτόκου Κομοτηνής
Μετά την υποδοχή στην πόλη της Κομοτηνής, κλήρος και λαός τη συνόδευσε στον Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου όπου τελείται Δοξολογία.

ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΟΣ- ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Εκκλησία και χιλιάδες λαού στην υποδοχή της Παναγίας ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ από το Άγιο Όρος (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.