ΚΟΜΟΤΗΝΗ -Ο πρωθυπουργός κατέφτασε στην Κομοτηνή, όπου επισκέφτηκε τον Μουφτή Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ για τις καθιερωμένες ευχές για το κουρμπάν μπαϊράμ.

Ολη η Θράκη αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Δεν θέλω να ξεχνάω ποτέ ότι ο πατέρας μου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν αυτός ο οποίος καθιέρωσε στην πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία στην Θράκη. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα. Στη Θράκη υπάρχει ένα Πόρισμα εξαιρετικά αναλυτικό της Διακομματικής Επιτροπής, η οποία συστάθηκε γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό και έχουμε πρόθεση να το υπηρετήσουμε και με τη στήριξη της τοπικής Aυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, θα κινηθούμε έτσι ώστε οι μεγάλες αλλαγές οι οποίες έχουν ξεκινήσει στη Θράκη να επιταχυνθούν και άλλο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με πολίτες της Κομοτηνής στη διάρκεια της επίσκεψής του στο κέντρο της πόλης.

“Είναι τιμή για εμας η επισκεψη σας, είμαστε υποδειγμα εδώ στη Θράκη” του ειπε ο Μουφτής.

Στη συνέχεια περπάτησε στην πλατεία Ειρήνης όπου θα πιεί καφέ μαζί με φίλους μεταξύ των οποίων κι η τοπική νεολαία της Νέας Δημοκρατίας στο Avant Garde. Μαζί του, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος κι ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Ροδόπης Γιάννης Τζαμπάζης.

Η περιοδεία στη Ροδόπη ολοκληρώνεται με αυτοψία στο εργοτάξιο κατασκευής του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB, μαζί με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Κ. Πετκόφ, στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.