Πανηγυρικός εσπερινός και περιφορά της εικόνας σε κεντρικούς δρόμους.

Εκατοντάδες πιστοί έσπευσαν να προσευχηθούν στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, να ακούσουν τα λόγια του Μητροπολίτη, να προσκυνήσουν την εικόνα ή να ανάψουν ένα κερί σήμερα το βράδυ, όπου πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός για την εορτή της πολιούχου της Κομοτηνής Αγίας Παρασκευής.

Στην εκκλησία βρέθηκαν επίσης πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, άνθρωποι του πολιτισμού, των γραμμάτων και τεχνών, καθώς επίσης πάρα πολλοί πιστοί.

Μετά τον πανηγυρικό εσπερινό στους πιστούς απευθύνθηκε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων ζητώντας να διδάσκονται από την αρετή της ανδρείας που διακατείχε την Αγία Παρασκευή. Στο περιθώριο της ομιλίας του έκανε επίσης γνωστό ότι στις 6 Σεπτεμβρίου η Κομοτηνή θα υποδεχθεί την ιερή εικόνα Παναγίας Άξιον Εστί από το Άγιο Όρος, εικόνα που έχει πάει μόνο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο.

Στη συνέχεια ακολούθησε λιτανεία της εικόνας της Αγίας Παρασκευής, από την εκκλησία, διαμέσου της πλατείας Ειρήνης και σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Προηγήθηκε η στρατιωτική μπάντα που σε εμβατήριο έδωσε το ρυθμό, ενώ ακολούθησαν κλήρος και πιστοί.

Αυτή την ώρα στο πάρκο Αγίας Παρασκευής έχει στηθεί λαϊκό γλέντι από τον Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής με παραδοσιακούς χορούς από τα τμήματα του συλλόγου αλλά και για καθένα που θέλει να χορέψει.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.