Αρχικά, κόβουμε τα κολοκύθια σε κομμάτια μήκους 8 εκατοστών. Κόβουμε το κάθε κομμάτι στα δύο, κατά μήκος και με ειδικό εργαλείο και αφαιρούμε το εσωτερικό τους.

Ένα λαχταριστό πιάτο πλούσιο σε γεύση και αρώματα. Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και αρωματικά. Ειδικά το καλοκαίρι τρώγονται ασταμάτητα. Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε!

Υλικά συνταγής
5 κολοκύθια ίδιου μεγέθους (600 γρ.)
200 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
150 γρ. κρέμα γάλακτος
Διάφορα αρωματικά, ψιλοκομμένα
1 ασπράδι αυγού
Παρμεζάνα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, κόβουμε τα κολοκύθια σε κομμάτια μήκους 8 εκατοστών.

Κόβουμε το κάθε κομμάτι στα δύο, κατά μήκος και με ειδικό εργαλείο και αφαιρούμε το εσωτερικό τους.

Στη συνέχεια, ραντίζουμε τα αδειασμένα κολοκύθια με ελάχιστο ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με μια πρέζα αλάτι και τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 250 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.

Ανακατεύουμε τον κιμά με την κρέμα γάλακτος, το ασπράδι, 1 πρέζα αλάτι και 2 κουταλιές αρωματικά.

Έπειτα, γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε τα μισοψημένα κολοκύθια, τα οποία θα έχουμε αφήσει να κρυώσουν.

Τέλος, πασπαλίζουμε την επιφάνεια τους με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και τα ξαναψήνουμε στο φούρνο στους 250 Βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.

Τα κολοκυθάκια με κιμά και αρωματικά είναι έτοιμα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.