Θλίψη προκαλεί η εικόνα καταστροφής στην εκκλησία της Κοκκινομιλιάς από την καταστροφική πυρκαγιά.

Κοκκινομηλιά Εύβοιας – Η πύρινη λαίλαπα “κατάπιε” την ιστορική Εκκλησία των Αγίων Ταξιαρχών.
Ο Ιερός Ναός Αγίων Ταξιαρχών χρονολογείται από το 1900 και ήταν γνωστός για το γύψινο τέμπλο και τα σπάνια ψηφιδωτά.

Θλίψη προκαλεί η εικόνα καταστροφής στην εκκλησία της Κοκκινομιλιάς από την καταστροφική πυρκαγιά που εξακολουθεί να καίει την Εύβοια για ακόμα μία ημέρα.

Θλίψη για την καταστροφή της εκκλησίας της Κοκκινομιλιάς | Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων.

Γράφει ο Γέροντας Αθανάσιος στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- Των οικιών ημών εμπιμπραμένων ημείς άδομεν – Του Γέροντα, Αθανασίου Μισσού.

Άλλο ένα καλοκαίρι, μετά το ορόσημο στο Μάτι και τις πέριξ περιοχές, που η χώρα μας βυθίστηκε στην απελπισία και παραδόθηκε στην λαίλαπα των πυρκαγιών.
Τα νησιά μας δοκιμάστηκαν σκληρά, πρώτη ειδικά η Ρόδος, ενώ ο ελλαδικός κορμός συνεχίζει να φλέγεται με αναζωπυρώσεις που έχουν κάνει την ζωή των κατοίκων κυριολεκτικά κόλαση.
Κάηκαν εστίες, ιερά και αρχαιολογικοί χώροι που ήταν πόλοι έλξης τουριστών και πηγή εισοδήματος για τους επιχώριους. Παντού αποκαΐδια που μαρτυρούν την ανείπωτη οικολογική καταστροφή που έχει συντελεστεί της οποίας τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν με τα πρωτοβρόχια.

Ποιμνιοστάσια, ζώα οικόσιτα, λαγοί χελώνες ελάφια και άλλα είδη απειλούμενα έγιναν θυσία στον βωμό των εμπρησμών.
Οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας κοιτούν παθητικά, σχεδόν χαιρέκακα και η μόνη τους έγνοια ήταν να υπερασπιστούν την νεαρή Αφγανή που συνελήφθη με εμπρηστικούς μηχανισμούς ανά χείρας.

Παράλληλα κάποιες πληροφορίες για Τούρκους ή άλλους πράκτορες έρχονται να εντείνουν τα ήδη οξυμένα πνεύματα. Και μέσα στο όλο εθνικό μας χάλι διαβάζουμε σενάρια ανόητα από τα χρηματοδοτούμενα ΜΜΕ που τεχνηέντως αποκρύπτουν την αλήθεια.
Βλέπει ο άλλος το σπίτι του να καίγεται και οι ρεπόρτερς προσπαθούν να αποσπάσουν μια κουβέντα για συντονισμένη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ή κάποιο καλό λόγο για την κυβέρνηση του παρόντος σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις φωτιές επί των ημερών του. Πέσανε όλοι στην παγίδα της μικροπολιτικής και άφησαν την χώρα να καίγεται μέχρι να σταματήσει η βλάστηση και να ανακοπεί η μανία της φωτιάς.

Οι Έλληνες λησμόνησαν τον Θεό τους και η αποστασία τους αυτή τους μετέτρεψε σε μοντέρνους μηδενιστές. Φτάσανε μάλιστα στο σημείο να χλευάζουν τις λιτανείες των ιερών μας εικόνων και λειψάνων, παρόλο που είδαν ζωντανό το θαύμα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στην Εύβοια, και μίλησαν για αναχρονιστικό μεσαίωνα και άλλες τέτοιες θεωρίες.
Έχουν βέβαια την Έλενα Ακρίτα για μπροστάρισσα του ταγκάλου που έχει το ξόρκι για την πρόοδο της χώρας υπό μάλης. Εσύ και οι φαντασιώσεις σου με παπάδες …. Σε τρελάναμε ;;; Ξύδι και πάλι ξύδι ! Άντε κάνε κάνα λίτφτιν και δεν είσαι άξια να συγκριθείς με κανέναν λογικό ων !

Γεμίσαμε δυστυχώς ασόφους σοφούς που έχουν λόγο άποψη και γνώμη.
Μόνη παρηγοριά είναι ο εθελοντισμός που βλέπουμε ειδικά στις νέες γενιές, η βοήθεια που απέστειλαν φίλες χώρες σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό και ευσυνειδησία πολλών ανθρώπων. Υποκλινόμεθα όλοι !

Όλα αυτά δίνουν το μήνυμα της ελπίδας και της ανάκαμψης του γένους μας, γιατί δυστυχώς πιάσαμε πάτο, με μια κυβέρνηση που θέλει βίαια και μόνο τον εμβολιασμό, μια διοικούσα εκκλησία που παραπαίει, πέσαν αι εισπράξεις ….. ναι… λίγες οι εξαιρέσεις, γενικώς σε όλα τα επίπεδα να βλέπουμε το θέατρο του παραλόγου.

Ας δούμε επομένως να συμμαζέψουμε ότι ευγενές μας έχει απομείνει και να δραστηριοποιηθούμε ώστε να σηκώσουμε και πάλι την χώρα μας ψηλά, όπως της αρμόζει.
Ζη Κύριος ο θεός και ζη αιωνίως.

Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός- ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.