ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ : Το «Κόκκινο Ποτάμι» είναι μία ιστορική σειρά, η οποία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Αφηγείται τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου µε αφορμή τον έρωτα δύο νέων.

Μια σκληρή εποχή που χάραξε τη μνήμη και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων. Ένα θέμα-πληγή, το οποίο δεν έχουμε δει ξανά στην ελληνική τηλεόραση. Αυτό που φιλοδοξεί η σειρά να πετύχει είναι να προσεγγίσει τα σημαντικά αυτά γεγονότα μέσα από την καθημερινή ζωή των ηρώων. Να δείξει τις επιπτώσεις όλης αυτής της βαρβαρότητας στην ίδια τη ζωή.

Μέσα από τον έρωτα, την οικογένεια και τις ανθρώπινες σχέσεις οι τηλεθεατές θα κάνουν ένα ιστορικό ταξίδι στην πολυτάραχη αυτή περίοδο. Έτσι θα αποδοθεί και το μεγαλείο της ζωής, της πίστης και της ελπίδας, κόντρα στην ασύλληπτη βιαιότητα που έζησαν οι άνθρωποι εκείνη την εποχή.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η γνώση της ιστορίας είναι πολύτιμη γιατί μας προετοιμάζει να αντιμετωπίσουμε το απρόσμενο, το μέλλον. Ο λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του δεν έχει μέλλον.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως ο τρόπος ζωής τους, η καθημερινότητά τους, η περιουσία τους είναι δεδομένα και απρόσβλητα. Ο νόμος και ηθική τους προστατεύουν. Οι άνθρωποι τότε μέσα σε μία ώρα έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους.

Τα πάντα μπορούν να συμβούν και τα πάντα μπορούν να ανατραπούν από τη μία στιγμή στην άλλη.

Οι άνθρωποι τότε διώχθηκαν από τις εστίες τους, εξαναγκάστηκαν σε ατελείωτες πορείες, σε πείνα, δίψα, ληστεύτηκαν και σφαγιάστηκαν. Πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορία για να αντιμετωπίσουμε το χειρότερο.

Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης που γεννιέται στα χρόνια της Οθωµανικής Αυτοκρατορίας. Δύο νέοι, ο Μίλτος (Ιωάννης Παπαζήσης) και η Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση), που οι οικογένειές τους τους είχαν αρραβωνιάσει σε παιδική ηλικία, βρίσκονται έπειτα από 11 χρόνια, ερωτεύονται και χωρίζουν βίαια από τη δίνη των επιθέσεων των φανατικών Τούρκων εναντίον των Χριστιανών.

Την ώρα του αποχωρισµού ο Μίλτος υπόσχεται στην Ιφιγένεια πως θα επιστρέψει για να παντρευτούν.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.