ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ: Οι προσπάθειες της Αρίν και της Ειρήνης να εντοπίσουν τη Λουσίλ στους δρόµους της Κωνσταντινούπολης συνεχίζονται.

Κόκκινο ποτάμι:Η Σοφία µε τον γιατρό Νικολαΐδη αγωνιούν προσπαθώντας να µάθουν κάτι για την Ιφιγένεια. Η αγωνία για την τύχη της κόρης τους κορυφώνεται. Την ίδια στιγµή, ο Καρτάλ υποψιάζεται ότι ο Κερέµ ευθύνεται για την απόδραση της Ιφιγένειας.

Πατέρας και γιος «έρχονται στα χέρια» µέσα στο Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας. Εξάλλου, στο Παρίσι ο Ζαχάρωφ, παρακολουθώντας τις ραγδαίες εξελίξεις στην πατρίδα, σκέφτεται να µεταβεί στην Κωνσταντινούπολη.Στην Αµισό, η Ευγενία µε τη Βασιλική αποφασίζουν να αναλάβουν εκείνες τη φροντίδα των κτηµάτων, µετά την εγκατάλειψή τους από τους εργάτες που απειλήθηκαν από τον Οσµάν.

Στην Πόλη, ο Κερέµ αιφνιδιάζεται ξαφνικά από τον Μίλτο. Εκείνος θέλοντας να µάθει πού βρίσκεται η Ιφιγένεια τού επιτίθεται. Ενας απρόσκλητος επισκέπτης κάνει την εμφάνισή του στο σπίτι των Νικολαΐδηδων. Είναι ο Μίλτος, ο οποίος τους ενημερώνει ότι η Ιφιγένεια «το έσκασε».

Το ίδιο βράδυ ο Ονούρ Ασλάν, µε δύο ένστολους, εισβάλλει µε τη βία στο σπίτι των Νικολαΐδηδων αναζητώντας την Ιφιγένεια. Ο Θέµης αποφασίζει να εγκαταλείψει την κρυψώνα του στο βουνό για να συναντήσει κρυφά τους αγαπημένους του.

Ο ντελάλης διατάζει την εκκένωση της Αµισού από τους χριστιανούς κατοίκους. Τους ενηµερώνει ότι δεν πρόκειται για µετεγκατάσταση, αλλά για προσωρινή µετακίνηση και ότι δεν χρειάζεται να πάρουν µαζί όλα τα υπάρχοντά τους.

Την επόµενη µέρα στην πλατεία της Αµισού ο κόσµος είναι µαζεµένος µε όλα του τα υπάρχοντα, έτοιµος να αναχωρήσει. Όλων τα βλέµµατα δείχνουν τον πόνο για τις ζωές που αφήνουν πίσω.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.