Την κυβερνητική ατζέντα του Σαββατοκύριακου, ωστόσο, μονοπωλεί ο οδικός χάρτης της κανονικότητας, αφού η πρώτη αποτίμηση της τελικής πρότασης των ειδικών επιστημόνων έχει τεθεί από νωρίς σήμερα στο επίκεντρο της επεξεργασίας των κυβερνητικών στελεχών, λαμβάνοντας υπόψη -εκτός από τις προδιαγραφές των λοιμωξιολόγων- την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και άλλες παραμέτρους της εξόδου, συνθέτοντας το μωσαϊκό της σταδιακής άρσης των περιορισμών.

Υπό αυτές τις συνθήκες, «πρέπει να σε εγρήγορση, σε απόλυτη επαγρύπνηση. Και αναφέρομαι σε αυτό, γιατί και Σαββατοκύριακο έρχεται και ο καλός καιρός μάς προσκαλεί να βγούμε από το σπίτι.

Θα πρέπει λοιπόν να το κάνουμε με μεγάλη προσοχή» συνέστησε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς συναισθανόμενος… τους κινδύνους.

Ο ίδιος, έσπευσε να υπενθυμίσει ότι τα μέτρα προστασίας ισχύουν «στο ακέραιο μέχρι τις 4 Μαΐου» και προειδοποίησε ότι και για το επόμενο Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς «η έξοδος από το σπίτι γίνεται για τους συγκεκριμένους λόγους που ισχύουν μέχρι σήμερα και τηρώντας πάντα τα μέτρα υγιεινής».

Με την κυβέρνηση να διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι «δεν υπάρχει χώρος για χαλάρωση» ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ακόμη πως «σε κάθε γωνιά της χώρας καραδοκούν λόγοι και αιτίες για μικρές ή μεγάλες εξάρσεις της νόσου», αιτίες οι οποίες δεν αποκλείεται ακόμη και να επιβραδύνουν την εκτέλεση του επιχειρησιακού σχεδίου της ολικής επαναφοράς, σε περίπτωση μαζικής εκτροπής.

Ήδη, ο οδικός χάρτης για την εθνική επανεκκίνηση προβλέπει αποστάσεις ασφαλείας 7-14 ημερών ανάμεσα στα στάδιά του, κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να εφησυχάζει στο κυβερνητικό στρατόπεδο αν πολλαπλασιαστούν οι συμπεριφορές «ανυπακοής» και μοιραία και τα κρούσματα της νόσου στη χώρα, με φόντο και τα περιστατικά στις δομές υγείας στο Περιστέρι και το Ελληνικό, από τα οποία προβληματίστηκαν οι κορυφές της κυβέρνησης.

Εκτός από το χρονοδιάγραμμα των μέτρων επαναφοράς, κύριο μέλημα είναι και η εξασφάλιση όλων των απαραίτητων πόρων, υγειονομικών και τεχνολογικών, για την ασφαλή πορεία προς την κανονικότητα, με τον Πρωθυπουργό να παρακολουθεί από κοντά και τις πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση, πραγματοποιώντας χθες τηλεδιάσκεψη με στελέχη δύο βιομηχανιών στην Ελλάδα.

Ήδη οι δύο, αυτές εταιρίες προχωρούν στην παραγωγή προστατευτικών και χειρουργικών μασκών στη Θράκη και τη Λάρισα αντίστοιχα (με δυνατότητα παραγωγής 300.000 μασκών την ημέρα), με τον κ. Μητσοτάκη να παρακολουθεί διαδικτυακά χθες τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας, συγχαίροντας παράλληλα τους ιθύνοντες για την ταχύτητα της προσαρμογής τους στις νέες συνθήκες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.