ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ

Τις συνθήκες κλοπής μιας σπάνιας εικόνας και κειμηλίων-ταμάτων από εκκλησία στη Νέα Μόσχα ερευνά η αστυνομία της πρωτεύουσας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Αρχηγείο του Υπουργείου Εσωτερικών της πρωτεύουσας, στις 11 Απριλίου, έλαβε μήνυμα σχετικά με την κλοπή περιουσίας από τις διοικητικές υπηρεσίες στον οικισμό Περβομασκόφσκαγιε του χωριού Πούτσκοβο. Συγκεκριμένα, οι πηγές κάνουν λόγο για κλοπή από τον Ιερό Ναό της Εικόνας της Παναγίας του Καζάν.

«Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι κάποιος έκλεψε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Καζάν και κάποια κειμήλια» δήλωσε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Το ποσό της κλοπής δεν έχει αποτιμηθεί ακόμα, αλλά η εκκλησιαστική αξία της εικόνας είναι ανεκτίμητη. Όπως είπαν οι ενορίτες της εκκλησίας στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, η κλοπή ανακαλύφθηκε στις 4 π.μ. την Κυριακή, 11 Απριλίου 2021. Άλλες λεπτομέρειες δεν σχολιάζονται προς το συμφέρον της έρευνας.

Όσον αφορά τον ναό, η κατασκευή της πέτρινης εκκλησίας στο χωριό ολοκληρώθηκε το 1802. Τη δεκαετία του 1930, η εκκλησία της Εικόνας της Παναγίας του Καζάν έκλεισε εξαιτίας της Επανάστασης των Μπολσεβίκων για σχεδόν 60 χρόνια! Η πρώτη Θεία Λειτουργία ξανατελέστηκε στον Ιερό Ναό το 1990.

πηγή: ope.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.