Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας Νικήτας, αποφάσισε ότι όλες οι Εκκλησίες της Αρχιεπισκοπής κλείνουν για δημόσια λατρεία, από το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021.

Πιο συγκεκριμένα η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας παρακολουθώντας με ιδιαίτερη ανησυχία την εξαιρετικά επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 και μετά τη δήλωση «Μείζονος Περιστατικού» του εξοχότατου Δημάρχου του Λονδίνου, ανακοίνωσε τα εξής:

Κατόπιν προσευχής, και μετά από προσεκτική εξέταση της παρούσας κατάστασης και σε συνεννόηση με τον τον Ιερό Κλήρο, τους επαγγελματίες υγείας και τους εντιμότατους συνεργάτες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας Νικήτας, αποφάσισε ότι όλες οι Εκκλησίες της Αρχιεπισκοπής κλείνουν για δημόσια λατρεία, από το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με την ίδια πρακτική που τέθηκε σε εφαρμογή κατά το 1ο εθνικό lockdown (περιοριστικά μέτρα) τον Μάρτιο του 2020. Αυτό το μέτρο θεσπίζεται για τη διατήρηση της ανθρώπινης ζωής και για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού.

Μόνο οι Κληρικοί, ένας ιεροψάλτης και ο νεωκόρος επιτρέπεται να βρίσκονται στο Ναό κατά την διάρκεια των Ιερών ακολουθιών. Όταν δεν τελούνται ακολουθίες, οι Ναοί μπορούν να παραμένουν ανοιχτοί για ιδιωτική προσευχή με την προϋπόθεση ότι μόνο ένα άτομο (ή άτομα από το ίδιο νοικοκυριό) μπορεί να εισέλθει στο Ναό και να προσευχηθεί.

Oι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι και Κηδεμόνες καλούνται να τηρούν αυτές τις οδηγίες απαρεγκλίτως χωρίς καμία εξαίρεση. Εν ευθέτω χρόνω και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα γίνει σχετική ανακοίνωση για το πότε θα ανοίξουν και πάλι οι Ναοί για δημόσια λατρεία.

«Οι πιστοί καλούνται, να συνεχίσουν να προσεύχονται και να παρακαλούν όπως η Χάρις του Τριαδικού Θεού στείλει θεραπεία στον κόσμο, να είναι υπάκουοι στην Εκκλησία, να τηρούν τους κυβερνητικούς κανονισμούς και να ακολουθούν τις οδηγίες των επαγγελματιών υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.