Με αφορμή τα ερωτήματα πολλών εκ των αγαπητών κληρικών μας, για το εάν επιτρέπεται να έχουμε τις Εκκλησίες μας ανοικτές κατά την διάρκεια της ημέρας, επικοινώνησα με τις Κρατικές Αρχές και δη με το αρμόδιο Γραφείο του Ομοσπονδιακού Πρωθυπουργού της χώρας μας, σήμερα 25η Μαρτίου 2020, ώρα 3.30 μ.μ. Η οδηγία την οποία μας έδωσαν είναι ότι οι Ιεροί Ναοί πρέπει να παραμένουν κλειστοί, όχι μόνον την ώρα που τελούνται οι Ακολουθίες και οι θείες Λειτουργίες (τις όποιες πρέπει να τελεί ό ιερέας μόνο με έναν ψάλτη), αλλά και κατά την διάρκειαν της ημέρας, πού οι πιστοί επισκέπτονται τους ναούς προς προσκύνηση.

Παρομοίως η περί της πανδημίας νέα νομοθεσία προβλέπει ότι για το μυστήριο τού Γάμου μπορούν να παρίστανται μόνο πέντε (5) άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του ιερέως, ενώ για την ακολουθία της κηδείας δέκα (10). Οι οδηγίες αυτές δεν αφορούν μόνο την Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά όλα τα δόγματα και όλες τις θρησκείες, που δραστηριοποιούνται στην Αυστραλία.
Επί τούτοις, παρακαλώ θερμώς να εναρμονιστείτε με τις συγκεκριμένες οδηγίες της Κυβερνήσεως, διότι διαφορετικά θα ευρεθούμε αντιμέτωποι με την νομοθεσία και θα έχουμε ποινικές κυρώσεις.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκρισή σας και κυρίως για την κατανόηση την οποίαν επιδεικνύετε, σάς παρακαλώ) θερμώς να εντείνετε τις προσευχές σας προς τον Θεό, του Οποίου την παρέμβαση, διά πρεσβειών της Υπερευλογημένης Θεοτόκου αναμένει όλη η ανθρωπότητα.
Εν Σύδνεϋ, τη 25η Μαρτίου 2020,

Ο Αρχιεπίσκοπος
Ο Αυστραλίας Μακάριος».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 2 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.