Σήμερα, Κυριακή, μετά το μεσημέρι, θα αποφασιστεί εάν τελικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Αττικής τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, αύριο (06/02), σε όλο τον Νομό Αττικής, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Ειδικότερα, με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με τους δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο (06/02) όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής.

Βέβαια, κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των δημάρχων, των οποίων είναι αρμοδιότητά τους. Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, η διεξαγωγή των μαθημάτων θα γίνει διαδικτυακά μέσω webex.

Κλειστά μαγαζιά αύριο (06/02) στην Αττική – Οι περιοχές
Εν μέσω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», που σαρώνει τη χώρα και κυρίως την Αττική σήμερα (05/02), ελήφθη η απόφαση για κλειστά μαγαζιά σε συγκεκριμένες περιοχές του Νομού, με τις αναγκαίες εξαιρέσεις φυσικά.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter το εξής: «Λόγω των εκτάκτων καιρικών φαινομένων λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα προστασίας ως προς το λιανικό εμπόριο. Να ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών για να πάνε όλα καλά και να μην κινδυνεύσει και ταλαιπωρηθεί κανείς».

Μάλιστα, το εν λόγω δελτίο Τύπου επισημαίνει πως σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που αναμένονται.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με την απόφαση των Αρχών, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν, μέχρι ώρα 18:00 της Δευτέρας, 6 Φεβρουαρίου 2023, τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Εντούτοις, φρένο μπαίνει στις υπηρεσίες delivery εφόσον τονίζεται το εξής: «Απαγορεύεται από ώρα 18:00 της Δευτέρας, 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές. Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, σχετικά δήλωσε::

«Το καιρικό φαινόμενο θα εξελιχθεί από αύριο και θα ενταθεί τη Δευτέρα. Εμείς θα το παρακολουθήσουμε. Το μεσημέρι έχουμε σύσκεψη με τους 66 δημάρχους της χώρας. Αν υπάρξει θέμα μεγάλης κακοκαιρίας σύμφωνα με τις προβλέψεις, τότε το μεσημέρι της Κυριακής θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις για τη Δευτέρα. Αυτό που θα κυριαρχήσει είναι προληπτικές αποφάσεις που δεν θα διακινδυνεύουν τα παιδιά μας. Είμαστε έτοιμοι και σε επίπεδο αλατιού και σε μηχανήματα. Κατά τη διάρκεια του φαινομένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις και μόνο αν υπάρχει λόγος να συμβαίνει αυτό».

Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

Την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, που λειτουργούν στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση), που θα επικρατήσουν στην περιοχή από 6/02-7/02/2023, αποφάσισε ο Δήμαρχος Αθ. Μπουραντάς.

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, έχοντας ύπ’όψη, την επικράτηση κακοκαιρίας με το όνομα ”ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ” (”BARBARA”) στη χώρα μας από
την Κυριακή (05/02/2023), με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τον ισχυρό
παγετό, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, καθώς και
τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 με 9 μποφόρ.

Αποφασίζει την διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και του Παιδικού – Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, για την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023 και Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των αναμενόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών και της επαγόμενης επικινδυνότητας στη μετακίνηση των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.