ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Το σενάριο που επικρατεί με γνώμονα την δημόσια υγεία είναι το σταδιακό το άνοιγμα των σχολείων, με προτεραιότητα στους μαθητές της Γ΄ λυκείου για τους οποίους έχει ανακοινωθεί η μείωση της εξεταστέας ύλης ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί o αριθμός των εισακτέων για τα Πανεπιστήμια. Το σχέδιο του υπουργείου προβλέπει κατά κύματα επιστροφή στα θρανία,σε διαφορετικές ημερομηνίες για να μην υπάρξει συνωστισμός και να μπορούν να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής στις σχολικές μονάδες.

Αν ισχύσει το σχέδιο για επιστροφή, αυτή ξεκινά με την Γ λυκείου, και μόνο στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και όχι στο σύνολο των μαθημάτων.

Τα μαθήματα αυτά μελετάται να ξεκινήσουν στις 18 Μαΐου ή ακόμα και λίγο νωρίτερα στις 11 Μαΐου. Τα τμήματα αυτά σχεδιάζεται να έχουν λιγότερους από 10 μαθητές ενώ η διδασκαλία για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα ολοκληρωθεί, έως τις 15 Ιουνίου. Ωστόσο, συζητείται επίσης ότι συνήθως οι μαθητές της Γ λυκείου, δεν παρακολουθούν μαθήματα τις τελευταίες ημέρες και χρησιμοποιούν τον χρόνο τους για επαναλήψεις.

Οι μαθητές θα εξετάζονται ανάλογα με το μέγεθος της τάξης, αν δηλαδή είναι 10 ανά τάξη θα έχουν δύο επιτηρητές, εάν είναι πέντε σε μικρότερη τάξη θα υπάρχει ένας επιτηρητής.

Με βάση αυτό το σχέδιο θα χρησιμοποιηθούν όλες οι τάξεις των σχολείων, ακόμα και των γυμνασίων καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν θέλει να δημιουργηθεί κανένα θέμα με τον συγχωτισμό μαθητών. Στην επιτήρηση θα πάρουν μέρος πολλοί εκπαιδευτικοί αναπληρωτές ενώ αν χρειασθεί θα χρησιμοποιηθούν και δάσκαλοι.

Ερωτηματικό παραμένει η ηλικία των επιτηρητών. Ετσι για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, μπορούν αξιοποιηθούν όλες οι αίθουσες προκειμένου οι 150 περίπου μαθητές που εξετάζονται ανά συγκρότημα να διανεμηθούν για να υπάρχει πρόβλημα.

Στο μέτωπο της παιδείας το βασικό ερώτημα είναι πότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απαντά ότι στόχος είναι οι Πανελλαδικές να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου, λέγοντας χαρακτηριστικά οι Πανελλαδικές είναι η προτεραιότητα.

Για τις προαγωγικές εξετάσεις στα σχολεία, η κ. Κεραμέως απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως και αρκέστηκε να πει ότι υπάρχουν σενάρια για την κάλυψη της ύλης.

Για να πραγματοποιηθούν οι Πανελλαδικές έως τα μέσα Ιουλίου πρέπει οι Πανελλαδικές εξετάσεις να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου, με πιθανές ημερομηνίες, σύμφωνα με πληροφορίες τις 22 και 29 Ιουνίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.