ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ : Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται επίσης η ένταξη νέων θεματικών στα σχολεία, που θα ξεκινήσει πιλοτικά από την επόμενη σχολική χρονιά. Το νέο σύστημα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης μπαίνει «στον πάγο» μέχρι νεωτέρας και σχεδιάζεται να δοθεί νέα παράταση στη θητεία διευθυντών σχολείων και διευθύνσεων εκπαίδευσης.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020: Αντιδράσεις

Δεν άργησαν ωστόσο οι πρώτες αντιδράσεις τόσο για τον χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου όσο και για το περιεχόμενό του. Σύλλογοι και φορείς εκπαιδευτικών κατηγορούν το υπουργείο ότι βρήκε «χρυσή ευκαιρία» να νομοθετήσει μια σειρά αντι-εκπαιδευτικών αλλαγών εν μέσω πανδημίας ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η Ομοσπονδία των Δασκάλων (ΔΟΕ), σε σχετική ανακοίνωση, ζητάει από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να μην «εκμεταλλευτεί» μια συγκυρία κατά την οποία «οι αντιδράσεις κοινωνίας κι εκπαιδευτικών δεν θα έχουν δυναμικά χαρακτηριστικά λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων» και την καλεί να μην προχωρήσει «σε μονομερείς αποφάσεις πάνω σε ζητήματα που αποτελούν αντικείμενο διαλόγου ή/και αντιπαράθεσης εδώ και πολλά χρόνια».

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020: Υποβάθμιση των πειραματικών χάριν… «αριστείας»

Οι εξαγγελίες περί «ενίσχυσης του θεσμού των Πρότυπων – Πειραματικών σχολείων» καταλήγουν σε πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να υποβαθμίσει και να αποδυναμώσει τον θεσμό των Πειραματικών σχολείων χάριν της «αριστείας».

Ειδικότερα, ρύθμιση του νομοσχεδίου προβλέπει τη μείωση των Πειραματικών Γυμνασίων και Λυκείων από 27 που είναι σήμερα σε 14, ενώ τα Πρότυπα θα αυξηθούν από 9 σε 24. Στα 24 θα παραμείνουν τα Πειραματικά Δημοτικά που λειτουργούν μέχρι και σήμερα.

Ο τρόπος εισαγωγής δεν αλλάζει καθώς οι μαθητές στα Πρότυπα θα εισάγονται με εξετάσεις, ενώ στα Πειραματικά με κλήρωση.

Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται επίσης η ένταξη νέων θεματικών στα σχολεία, που θα ξεκινήσει πιλοτικά από την επόμενη σχολική χρονιά.

Το νέο σύστημα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης μπαίνει «στον πάγο» μέχρι νεωτέρας και σχεδιάζεται να δοθεί νέα παράταση στη θητεία διευθυντών σχολείων και διευθύνσεων εκπαίδευσης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.