ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020 : Τα σενάρια πάντα σχεδιάζονται «εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα», όπως είναι η μόνιμη επωδός της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Η προηγούμενη αναστολή λειτουργίας των σχολείων έληγε στις 27 Απριλίου, δηλαδή τη Δευτέρα μετά τις διακοπές του Πάσχα. Πλέον έως τις 10 Μαΐου το συνολικό χρονικό διάστημα της αναστολής θα έχει φθάσει στις επτά εβδομάδες.

Με βάση αυτό το δεδομένο υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας, που μίλησαν χθες στην «Κ», θεωρούν ότι μπορεί να ολοκληρωθεί επαρκώς η εκπαιδευτική διαδικασία για τις δύο βαθμίδες, με παράταση μιας εβδομάδας του σχολικού έτους.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και οι υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές έως τις 10 Μαΐου.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα, που θα είναι η επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, όπως είναι και η κατευθυντήρια οδηγία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, ύστερα από κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες «την παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού».

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ – ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μάχονται ενάντια στον κορονοϊό: Αφιερωμένο στους μεγάλους μαχητές του κορονοϊού είναι και το σημερινό Doodle της Google.

Αυτός είναι ο τρόπος που η εταιρεία προσπαθεί να τιμήσει το ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό σε μία από τις μεγαλύτερες μάχες των τελευταίων δεκαετιών.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 1.434.426, ενώ οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 82.220. Στη χώρα μας πάνω από 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.