ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ : Στις περιοχές με πολύ μεγάλη διασπορά (Σέρρες, Θεσσαλονίκη), αποφασίστηκε τα λύκεια να συνεχίσουν αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση.

Σχετικά με τις σχολικές μονάδες, δήλωσε πως στα σχολεία δεν υπάρχει θέμα διασποράς, γι’ αυτό δεν αποφασίστηκε να κλείσουν.

Αποκαλυπτικός, ως προς τη διάθεση για πιο σκληρά μέτρα σε περίπτωση «εκτροχιασμού» της υγειονομικής κατάστασης υπήρξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Παίρνουμε τα μέτρα αυτά νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο», δήλωσε στο ΣΚΑΪ και προειδοποίησε: «Θα σκληρύνουν τα μέτρα αν δεν τα τηρήσουμε», ενώ προσέθεσε πως «δυστυχώς, φαίνεται ότι ο φόβος κινητοποιεί τις κοινωνίες».

Ως προς την αποτελεσματικότητα των μέτρων, σημείωσε πως «ο, τι τι περιορίζει την κινητικότητα είναι πιο δραστικό», είπε αναφερόμενος στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ εξετάζονται περιορισμοί για μετακινήσεις από νομό σε νομό.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε η νέα κ.υ.α. Δ1α/ΓΠ.οικ. 69543/2020 για τη λειτουργία έως 31-12-2020 των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.,

Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 και με τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.