«Δεν έχω εισήγηση για κλείσιμο όλων των σχολείων», επισήμανε για ακόμη μια φορά η Ν. Κεραμέως στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV την Παρασκευή, διευκρινίζοντας ότι κάθε φορά ο ΕΟΔΥ ενημερώνει το υπουργείο Παιδείας για την εξάπλωση του ιού.

Επιπλέον, ανέφερε ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για τα σχολεία που είναι κλειστά.

«Εξετάζουμε μία σειρά μέτρων, όπως είναι η αναπροσαρμογή ωραρίου και μαθημάτων για τα κλειστά σχολεία. Έχουμε εξετάσει τα πάντα Δεν προβλέπεται επιμήκυνση του σχολικού έτους», απάντησε η υπουργός Παιδείας σε ερώτηση για το τι θα γίνει εάν αυξηθούν τα κρούσματα και υπάρξει πρόβλημα με τις πανελλήνιες.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητηθούν οι επιπτώσεις του νέου κορονοϊού COVID-19 στην εκπαίδευση, καθώς και τα ζητήματα που έχουν ανακύψει, όπως και προτάσεις αντιμετώπισης των σοβαρών αυτών ζητημάτων».

Για το κλείσιμο των σχολείων, είπε ότι «οι αποφάσεις αναστολής λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών λαμβάνονται μετά από εισηγήσεις του ΕΟΔΥ, των λοιμωξιολόγων και των επιδημιολόγων. Προχωράμε σε κλείσιμο σχολείων όσο έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα και επαφή μαθητή με αυτά, αλλά και για προληπτικούς λόγους όπως έγινε σε Αχαϊα, Ηλεία, Ζάκυνθο. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών. Οι ειδικοί δεν μας έχουν δώσει εισήγηση στην παρούσα φάση αναστολής λειτουργίας όλων των σχολείων».

«Στο site του Υπουργείου υπάρχει σύνδεσμος ο οποίος ενημερώνει για το ποια σχολεία και Πανεπιστήμια έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, όπως και σύνδεσμος με οδηγίες του ΕΟΔΥ», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στις απουσίες των μαθητών, υπογράμμισε ότι «οι απουσίες των μαθητών που είναι σε αυτοαπομόνωση λόγω κορονοϊού, δεν προσμετρώνται με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας».

«Υπάρχουν και θα υπάρξουν σχολεία που θα κλείσουν για 15 ημέρες. Γι αυτά έχουμε σενάρια για κάλυψη της διδακτέας ύλης. Θα γίνουν αναπροσαρμογές στην ώρα άφιξης και ώρα αναχώρησης. Υπάρχουν πολλά μέτρα. Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια. Εξετάζουμε και την εξ αποστάσεως διδασκαλία και συνομιλήσαμε και με εταίρους μας, αλλά θα συζητηθεί το θέμα αυτό στην ΕΕ την επόμενη εβδομάδα. Έως αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται θέμα παράτασης του σχολικού έτους», πρόσθεσε.

Για τα προγράμματα Erasmus, επισήμανε ότι «δεν υπάρχει αναστολή των Προγραμμάτων. Υπάρχουν οδηγίες για τα προγράμματα Erasmus. Δεν υπάρχει απαγόρευση για συμμετοχή».

Σε ερώτηση για την απαγόρευση των σχολικών εκδρομών, απάντησε ότι «η δική μας απαγόρευση ισχύει για οργανωμένες εκδρομές στο εξωτερικό και για εκδρομές στο εσωτερικό σε νομούς που ισχύουν τα έκτακτα μέτρα, τις πληττόμενες περιοχές».

Αναφερόμενη στο ζήτημα των εργαζόμενων γονέων, υποστήριξε ότι «έχουμε θέσει το ζήτημα από την πρώτη στιγμή. Εξετάζεται ενδοκυβερνητικά. Συζητάμε με Φορείς και επιμελητήρια».

Για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου, είπε ότι «τα δεδομένα του κορονοϊού αλλάζουν κάθε ώρα, θα κάνουμε ότι χρειασθεί φροντίζοντας τη δημόσια υγεία».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.