Συμπλήρωσε ακόμη ότι με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε προ ημερών, δίνεται η ευχέρεια σε μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή συνοικούν με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, να μην παρακολουθούν με φυσική παρουσία τα μαθήματα, αλλά να μπορούν χωρίς να τους επιβάλλονται απουσίες, να παρακολουθούν τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Για τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία ανά την χώρα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «την Παρασκευή στη συνέντευξη Τύπου των λοιμωξιολόγων ειπώθηκε το εξής: τα παιδιά δεν οδηγούν την πανδημία, ακολουθούν όμως. Άρα είναι σαφές ότι όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν στην κοινωνία, τόσο περισσότερα κρούσματα θα έχουμε στο σχολείο».

«Υπάρχουν πράγματι περιοχές που έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Η Αττική είναι μία από αυτές. Αυτή τη στιγμή είναι κλειστά το 0,3% των τμημάτων της χώρας και το 0,5% των σχολείων της χώρας» επισήμανε.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε κάθε απόφασή μας έχουμε δύο παράγοντες κατά νου. Ο πρώτος είναι το πώς θα προστατέψουμε τη δημόσια υγεία, ο δεύτερος είναι το πώς θα συνεχίσουμε όσο απρόσκοπτα γίνεται η εκπαιδευτική διαδικασία» πρόσθεσε.

Η Υπ. Παιδείας είπε ότι το «ευκολότερο» θα ήταν να κλείσουν όλα τα σχολεία μέχρι το τέλος της πανδημίας. «Τα παιδιά όμως ανήκουν στα σχολεία, είναι ο φυσικός τους χώρος. Βεβαίως όμως θα κληθούμε να λάβουμε αποφάσεις όπου κλείνουν σχολεία και ακούμε τις εισηγήσεις των ειδικών, παρακολουθούμε βήμα-βήμα με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή την εξέλιξη της πανδημίας κι αν μπορώ ως μητέρα κι εγώ μικρά παιδιά έχω, καταλαβαίνω την κόπωση όλων, καταλαβαίνω την αναστάτωση , να κάνω μια προτροπή. Όσο πιο υποδειγματικά τηρούμε όλοι τα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και πόσο μάλλον και στην εκπαιδευτική κανονικότητα», είπε.

Επιπλέον, έκανε εκ νέου έκκληση σε μαθητές και καθηγητές για τήρηση των μέτρων, καθώς και για χρήση της ευχέρειας που δίνεται να υποβάλλονται σε δωρεάν τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.