ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Κλειστά σχολεία σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 μιας και η ΟΛΜΕ εναντιώνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που προωθεί αλλαγές στο λύκειο και νέο εξεταστικό σύστημα.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου 2019.

Η ΟΛΜΕ, στην ανακοίνωσή της ζητά ακόμα την άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, το «ξεπάγωμα» της 2ετίας 2016-2017 και απόδοση του μισθολογικού κλιμακίου, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου» και αξιοπρεπείς συντάξεις στα 30 χρόνια προϋπηρεσίας με τη συμπλήρωση του 60ου έτους.

Τα συλλαλητήρια προγραμματίζονται για τις 12 το μεσημέρι με προσυγκέντρωση στα προπύλαια για την Αθήνα και στο Άγαλμα Βενιζέλου για τη Θεσσαλονίκη.

Οι καθηγητές ζητούν να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο καθώς «υποβαθμίζει τη γενική παιδεία, μετατρέπει την Γ λυκείου σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο και διευρύνει τις μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες ανάμεσα στους μαθητές.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με την Ανώτατη Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας για κοινή δράση εκπαιδευτικών και γονέων. Παράλληλα, με ανοιχτή επιστολή, θα ενημερώσει τις οικογένειες σχετικά με τα σημεία αντίθεσης των εκπαιδευτικών στο νέο σύστημα εισαγωγής.

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά σήμερα 12 Απριλίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.