ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Κλειστά σχολεία και απεργία σήμερα 12 Απριλίου 2019. Στην Αθήνα, στις 12:00, στα Προπύλαια, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΟΛΜΕ, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σήμερα 12 Απριλίου 2019.

Κλειστά, λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν οι εκπαιδευτικοί, παραμένουν σήμερα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιείται ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα.

Η απεργία αποφασίστηκε σε ποσοστό 90% των ΕΛΜΕ της χώρας.

Οι καθηγητές ζητούν να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο καθώς «υποβαθμίζει τη γενική παιδεία, μετατρέπει την Γ λυκείου σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο και διευρύνει τις μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες ανάμεσα στους μαθητές.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με την Ανώτατη Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας για κοινή δράση εκπαιδευτικών και γονέων.

Παράλληλα, με ανοιχτή επιστολή, θα ενημερώσει τις οικογένειες σχετικά με τα σημεία αντίθεσης των εκπαιδευτικών στο νέο σύστημα εισαγωγής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.