Χαρμόσυνα εορτάσθηκε το τριήμερο από το εσπέρας της 28ης Ιουνίου έως και την 30ή του αυτού μηνός η «μνήμη τῶν σοφωτάτων Ἀποστόλων καί κορυφαίων Πέτρου καί Παύλου» στις Ενορίες Κισσαρίου, Ισαάκιου, Μηλέας και Ποιμενικού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Συγκεκριμένα το εσπέρας της Κυριακής, 28ης Ιουνίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αποστόλου Παύλου Κισσαρίου, όπου ομίλησε επικαίρως ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ορφέως Αρχιμ. Θεόφιλος Βασιλάκος, παρουσία του Διοικητού της 50ης Ταξιαρχίας Ταξιάρχου Χρήστου Μπακιρτζή. Το πρωί της 29ης ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον επίσης πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Ισαάκιου. Ο Σεβασμιώτατος κηρύξας τον θείο λόγο ομίλησε επί του λόγου του Αποστόλου Παύλου στην Α΄ Προς Κορινθίους επιστολή του «Γρηγορεῖτε, στήκετε ἐν τῇ πίστει, ἀνδρίζεσθε, κραταιοῦσθε». Την Θεία Λειτουργία εκεί παρακολουθήσουν οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης και Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και ικανό εκκλησίασμα.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και εκήρυξε τον θείο λόγο επί του λόγου του Αποστόλου Παύλου «Zῶ δέ οὐκέτι ἐγώ, ζῆ δέ ἐν ἐμοί Χριστός» (Γαλ. β΄20) στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων του ακριτικού και παραμεθορίου οικισμού της Μηλιάς, του τέως Δήμου Τριγώνου, παρουσία του Διοικητού του 21ου Συντάγματος Συνταγματάρχη Ιωάννου Παρασκευοπούλου και το πρωί της 30ης Ιουνίου προέστη της Θείας Ευχαριστίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αποστόλων Ποιμενικού, όπου και εκήρυξε τον θείο λόγο ομιλήσας για τις τρεις πτυχές της ζωής των Αποστόλων «κλῆσις, μαθητεία, ἀποστολή» και κάλεσε τους πιστούς στο κάλεσμα που απευθύνει σε όλους ο Κύριος να ανταποκριθούν όπως οι μαθητές Του με εμπιστοσύνη σε Εκείνον και υπακοή, με πνεύμα μαθητείας χωρίς εγωισμό και με διάθεση αυτοθυσίας στην ανάληψη της υπευθυνότητος εκάστου. Την Θεία Λειτουργία στο Ποιμενικό παρηκολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Ιωάννης Βασιλάκης και πολυπληθές εκκλησίασμα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.