Για μία εβδομάδα και μέχρι τις 7 Ιουνίου έχουν τη δυνατότητα οι αιγοπροβατοτρόφοι που είχαν απόκλιση άνω του 10% στη συνδεδεμένη ενίσχυση με αποτέλεσμα να μην πληρώθηκαν ή να έλαβαν λιγότερα ποσά στην πρόσφατη πίστωση, να υποβάλουν διοικητικές πράξεις διόρθωσης μέσω των ΚΥΔ προκειμένου να πληρωθούν στην αμέσως επόμενη πληρωμή.

Η απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews οριστικοποιήθηκε στη διαδικτυακή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ασφαλιστικού φορέα, το πρωί της Δευτέρας 31 Μαΐου και αφορά καλλιέργειες όπως τα κεράσια και τα μήλα, τα οποία αντιμετώπισαν φέτος σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ο Οργανισμός να καταγράψει με ακρίβεια τις ζημίες που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή και να τις εξατομικεύσει, ενώ για τις αποζημιώσεις που θα απαιτηθούν, όπως διευκρινίζεται, οι πόροι θα καλυφθούν από άλλες πηγές του κρατικού προϋπολογισμού.

Αποφασίστηκε επίσης να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την πρόσληψη 140 εποχικών γεωπόνων, ώστε να συνδράμουν στο έργο του ασφαλιστικού φορέα. Από αυτούς, 68 προορίζονται για το κατάστημα της Βέροιας, 25 στην Κοζάνη, από 15 σε Λάρισα και Αλεξανδρούπολη, 9 στην Πάτρα, 5 στην Τρίπολη, και από τρεις σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη.

Έως 15 Ιουνίου αιτήσεις τροποποποίησης στο μέτρο 11 Βιολογικής
Ανοικτό θα παραμείνει μέχρι τις 16 Ιουνίου 2021 το πληροφοριακό σύστημα της αρμόδιας Διεύθυνσης, ενημερώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ανακαλέσουν ή να τροποποιήσουν μια ενταγμένη στο Μέτρο 11 πράξη για Βιολογικές Καλλιέργειες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.