Σήμερα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, υποδέχθηκε στην Έδρα του Πατριαρχείου, ομάδα εβδομήντα πέντε κληρικών της Κοπτικής Εκκλησίας από την Αλεξάνδρεια, προεξάρχοντος του Εκπροσώπου του Κόπτη Πατριάρχη στην Αλεξάνδρεια, Επισκόπου κ. Παύλου, οι οποίοι πραγματοποίησαν για πρώτη φορά επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης τούς υποδέχθηκε στην Αίθουσα του Θρόνου, όπου απευθυνόμενος προς τον Επίσκοπο κ. Παύλο, ευχήθηκε χρόνια πολλά προς τον Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας κ. Tawadros II για το νέο έτος.

Κατά την ομιλία του απηύθυνε προς τους επισκέπτες θερμές ευχές για την επικείμενη (κατά το παλαιό ημερολόγιο) Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων, εκφράζοντας τη λύπη του για τα αθώα θύματα χριστιανών της Κοπτικής Εκκλησίας, που έχασαν τη ζωή τους από τον εξτρεμισμό. Ευχαρίστησε δε τον Αιγύπτιο Πρόεδρο κ. Σίσι, διότι αγωνίζεται για την καταπολέμηση του φαινομένου αυτού.

Ακολούθως ξεναγήθηκαν στους χώρους του Πατριαρχείου, την Πατριαρχική Βιβλιοθήκη και το Αρχαιολογικό Μουσείο από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, Σεβασμ. Μητροπολίτη Άκκρας κ. Νάρκισσο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.