Για τα νομικά πρόσωπα η βεβαίωση παρέχεται από τον νόμιμο εκπρόσωπό τους, ενώ για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επιχειρηματίες από τους ίδιους».

Ο κος Ν. Χαρδαλιάς ανέφερε πριν από λίγο στη σχετική ενημέρωση επακριβώς τα εξής: «Μετακίνηση από και προς την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας εφόσον είναι απαραίτητο, γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση από τον εργοδότη η οποία εκδίδεται μέσω του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Πέμπτη 05 Νοεμβρίου 2020
Στον ιστότοπο forma.gov.gr αναφέρονται τα εξής:

«Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο».

Συνεχίζονται τα προβλήματα όσον αφορά στη βεβαίωση που απαιτείται για τις μετακινήσεις των εργαζομένων, μετά το απαγορευτικό που θα ισχύει στη χώρα μας από τις 06:00 του Σαββάτου.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα έγκειται στο ότι όσα αναφέρονται στον επίσημο ιστότοπο forma.gov.gr έρχονται σε αντίθεση με όσα ανέφερε πριν από λίγο ο κος Χαρδαλιάς (σ.σ. δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό).

Επειδή το θέμα είναι μείζον και έχει ήδη δημιουργήσει σύγχυση σε όλους, πρέπει άμεσα να ξεκαθαριστεί ώστε να γνωρίζουν όλοι τι πρέπει να κάνουν.

Σε «μόλις 5 ημέρες είχαμε αύξηση κρουσμάτων κατά 20%» ενώ οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται αυξήθηκαν κατά 36%, οι διασωληνωμένοι κατά 34%, οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ και ΜΑΘ κατά 33%, ενώ τις τελευταίες 5 ημέρες χρειάστηκαν ακόμα 55 ΜΕΘ, είπε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός σημείωσε πως σε σχέση με την άνοιξη, το δεύτερο lockdown έχει δύο διαφορές.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς
Νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής θα παραμείνουν ανοιχτά. Για τις υπόλοιπες βαθμίδες ισχύει η τηλεκπαίδευση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.