Για μία ακόμα χρονιά οι Χριστιανοί που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα μπορέσουν να επισκεφθούν τις ιερές πόλεις όπως η Βηθλεέμ και η Ιερουσαλήμ για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Όπως ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές αρχές, οι κάτοικοι της Γάζας θα λάβουν κανονικά άδειες για να ταξιδέψουν, εάν το επιθυμούν στο εξωτερικό αλλά όχι για να μεταβούν στο Ισραήλ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που φιλοξενεί πολλούς ιερούς τόπους για τους απανταχού πιστούς της Χριστιανοσύνης.

Βάσει των νέων εντολών απαγόρευσης, οι οποίες επικαλούνται λόγους εθνικής ασφαλείας , οι κάτοικοι της Γάζας θα μπορούν να ταξιδέψουν στον εξωτερικό διασχίζοντας το συνοριακό πέρασμα Allenby Bridge με την Ιορδανία αλλά όχι να επισκεφθούν πόλεις του Ισραήλ και της Κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Σημειώνεται πως στην Γάζα των 2εκατ πολιτών ζουν περί τα 1.000 άτομα, χριστιανοί στο θρήσκευμα και μάλιστα οι περισσότεροι είναι ελληνορθόδοξοι.

Πέρσι το Ισραήλ χορήγησε περιορισμένο αριθμό αδειών σε κατοίκους της Γάζας για να επισκεφθούν την Ιερουσαλήμ, την Βηθλεέμ, την Ναζαρέτ και άλλες περιοχές που αποτελούν ιερούς τόπους για τους χριστιανούς αλλά και τόπο προσκυνήματος για χιλιάδες πιστούς από όλο τον κόσμο. Ο ναός της Γεννήσεως είναι ο δεύτερος κατά σειρά τόπος προσκυνήματος του Χριστιανισμού μετά από εκείνον της Αναστάσεως.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.