Πολεμικά πλοία ανοιχτά της Κάσου έστειλε η Τουρκία, με αφορμή τις έρευνες του ιταλικού πλοίου «Ievoli Relume» για την εγκατάσταση υποβρύχιου καλωδίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου. Η Ελλάδα απάντησε με την ανάπτυξη τριών πλοίων του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού.

«Επιδιώκουμε τον διάλογο, αλλά στον διάλογο δεν μπαίνουν ζητήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων», σχολίασε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Από την πλευρά του, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για το θέμα, ζητώντας μάλιστα να παραταθεί η νέα NAVTEX (718/24) έως αύριο Τετάρτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι το «Ievoli Relume» πραγματοποιεί έρευνες για τις οποίες εχει εκδοθεί NAVTEX του σταθμού Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας (693/24). Η Τουρκία ειχε αντιδράσει και με την έκδοση δικής της NAVTEX (0671/24) με την οποία δηλώνει ότι μέρος των ερευνών αφορά περιοχή τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.